in

Det här klädmärket visar hur samma klänning sitter på olika kroppar – så bra initiativ!

allsize

De allra flesta kläd- och shoppingsajter visar sina kläder på en enda modell. Hos klädmärket Ekineyo Basics är det inte så. Där visas kläder och klänningar på flera modeller i olika storlekar – så att du lättare ska kunna få en bild av hur plagget kommer sitta på din kropp! Mer

Har du någon gång beställt ett plagg från en webbshop baserat på en modellbild som egentligen inte är din klädstorlek? Då vet du att plagget inte alltid ser likadant ut på dig som på den där modellen. Det kan faktiskt vara svårt att föreställa sig exakt hur en klänning kommer att sitta när man har en annan storlek än den modellen har.

Det ville klädmärket Ekineyo Basics göra något åt. Därför har de skapat en virtuell storleksguide för att visa hur samma plagg ser ut på kroppar i olika storlekar.

På sin webbshop skriver de att den virtuella storleksguiden har skapats efter hur deras plagg är konstruerade. De uppmanar köpare att använda modellens proportioner för att mäta både likheter och skillnader till sin egen kropp för att avgöra hur plagget kommer att passa just deras kropp.

Heaven_size_xs-sm_ribknit_2048x2048

kym_size_guide_ribknit_2048x2048

frankie_2x_ribknit_size_guide_2048x2048

renee_3x_ribknit_size_guide_2048x2048

Vid varje bild står modellens mått – längd, byst, midja och höft – så att du ska kunna jämföra med dina egna mått för att hitta den storlek som passar dig bäst. Just det är inte alls ovanligt för webbshoppar, men att även kunna se gif-bilder på hur klänningen sitter på olika kroppsstorlekar har i alla fall inte vi sett någon annanstans!

Klädmärket Ekineyo Basics skapades 2010 av Nike Oyelami, och trots att det ännu är ett ganska litet klädmärke har de redan skapat rubriker eftersom de använder sig av svarta modeller i olika storlekar. Något som – tyvärr – fortfarande är unikt i modevärlden.

Vad tycker du om initiativet med en virtuell storleksguide? Skulle det vara lättare för dig att köpa kläder om du kunde se hur plagget satt innan du klickade hem plaggen?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss