in

Det är bevisat: Par som bråkar är faktiskt lyckligare

relationship arguments dragare

Goda nyheter för alla passionerade bråkstakar där ute. Att du bråkar med din partner behöver inte betyda att er relation skulle vara påväg utför, tvärtom. Mer

Vi ska börja med att klargöra vad vi menar med ”bråk”. För det finns verkligen destruktiva bråk, som ingen någonsin ska varken acceptera eller utsätta sin partner för. Alla typ av fysiska- och psykiska övertramp är på en helt annan nivå än det vi pratar om här. När vi pratar om bråk i den här artikeln, menar vi  de ”argumenterande” bråken. De som rör olikheter i vardagen, men som ändå inte kränker en annan människa på djupet.

För faktum är, att dessa ”måttliga” bråk rentav kan vara positiva för relationen. Forskningen menar nämligen att ventilerande av känslor och argumentation för sin egen sak, kan vara nyckeln till ett långt och lyckligt förhållande.

[adSpace placement=”auto”]

veckis_parbrakar

En studie från 2012 undersökte nygifta par och deras förmåga att hantera kriser och svek i relationen. Under flera år studerades samma par och deras dynamik. Man kunde konstatera att tillfällig aggression och bråk bäddade för en mer stabil framtid, utan gammal skit under mattan.

Kanske är par som bråkar helt enkelt är tryggare med varandra – och har en bättre kontakt med sina känslor. Och lite passion skadar ju inte, eller hur? 😉

Vill du läsa mer spännande forskning om relationer? Gilla VeckoRevyn på Facebook så missar du inget!

 

Hannah_byline_veckorevyn3