in

Denna månad kommer 72 (!) nya emojis – äntligen!

emojis

Snart kan du få emoji-skåla efter att ha ? – för denna månad kommer 72 nya emojis! Här är hela listan. Mer

Unicode Consortium (de som är ansvariga för att ta fram nya emojis) gillar det där med att överraska! Tidigare i år hävdades det att inga nya emojis skulle släppas innan 2017, men nu har de totalt ändrat ståndpunkt och släpper 72 helt nya små figurer, maträtter, djur och annat – redan i juni! WEHÅ! ?

Bland dessa efterlängtade emojis kan vi hitta en selfie-arm, skålande champagneglas, en tjej som rycker på axlarna (glöm ¯_(ツ)_/¯ alltså) och amerikanska pannkakor (yummy!), för att nämna några. Det kommer till och med finnas en gravid kvinna-emoji. Frågan är: med detta utbud, kommer vi sluta använda ord över huvud taget? (Ska du utannonsera en graviditet är nog fortfarande ett samtal att föredra… ?)

emojis
Ett urval av de nya emojisarna. Kolla selfie-armen!

[adSpace]
Unicode jobbar dessutom på fler nyheter, men som får vänta till nästa år. Det skissas på dumplings, lyckokakor, take away-boxar och ätpinnar. 2017 ser verkligen ut kunna bjuda på en buffé (see what I did there?) av emojis. Tills dess får vi dock alltså hålla till godo med, och lära känna, alla våra 72 nya buddies. Tänk dock på att det dröjer en stund, efter att emojisarna släppts, tills du har dem i din telefon…

Här kan du se hela listan av nya emojis.