in

Den stora skillnaden mellan varför kvinnor och män ljuger i ett förhållande

skillnad kvinnor man ljuger forhallande

Små vita lögner säger vi alla någon gång (om du inte erkänner vet vi att du ljuger), men när de kommer till de större grejerna går åsikterna isär kring om man verkligen borde ljuga eller inte. Mer

En ny studie gjord av GetSafe har frågat fler än 1000 amerikaner om allt som har att göra med hemligheter att göra. Och hemligheter i det här fallet är egentligen bara en finare term för lögner.

De flesta av deltagarna i studien, 82,2 procent för att vara exakt, tycker att det är okej att ljuga någon gång i livet. Ungefär tre fjärdedelar av deltagarna, 74,4 procent, tyckte att det ”ibland är lämpligt” att säga en vit lögn.

I studien fick deltagarna också svara på frågan om de har någonting de håller hemligt för bara en person, och måsta sa ja. 44 procent av männen sa att de aktivt håller något hemligt för en person, och motsvarande siffra för kvinnorna var 39.9 procent.

Men vem ljuger vi för då?

Jo, den vanligaste personen var vår partner. Nästan hälften av männen, 47,5 procent, och mer än två av fem kvinnor, 42 procent, svarade att deras partner var den som de ljög för.

Och man kom även fram till en väldigt stor skillnad kring varför kvinnor och män ljuger.

Enligt studien tenderar nämligen män att ljuga för att det ger dem mest fördel. Och nästan tvärtom för kvinnor, då de sa att de var mer troliga att ljuga för någon eftersom att det var bäst för den andra personen.

Detta betyder ju naturligtvis inte att alla män alltid ljuger för att det är bra för dem, och att kvinnor alltid ljuger på ett osjälviskt sätt, men det är ändå intressant.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss