in

Den här videon visar verkligen hur mycket kvinnor blir objektifierade

socialt experiment 2 dragare

Ett socialt experiment som blivit viralt visar hur en tjej inte ens kan gå i en park i korta shorts utan att få utstå blickar och att män smygfotar henne. Mer

Att kvinnor dagligen blir objektifierade, råkar ut för cat-calling, sexuella trakasserier och obehagliga blickar från personer, oftast män, som de passerar är ingen nyhet. Men för att försöka få alla att faktiskt se hur det är för kvinnor världen över varje dag gjorde Youtube-gruppen Immature Life ett socialt experiment, skriver Cosmopolitan.

En tjej satte på sig ett par korta shorts som även visade hennes rumpa, och hon fick sedan gå runt i en av Londons parker ett tag. Och visst förväntar man sig, tyvärr, att se att folk kollar efter henne – men det som fastnade på film var verkligen vidrigt.

Män följde henne med blicken, någon tvärstannade sin sparkcykel för att kunna stirra ytterligare, man uppmärksammade kompisarna så att de också skulle se, och vissa tog direkt upp sina mobiltelefoner för att ta kort eller filma. Och att filma eller fota någon i smyg är verkligen inte okej.

Den här videon demonstrerar verkligen hur intensivt kvinnor blir objektifierade. Det må vara uttjatat men tåls ändå att sägas igen: alla ska kunna ha på sig vad de vill utan att bli utstirrad eller sexuellt trakasserad.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss