in

Därför vägrar Emma Watson korsett i Skönheten och Odjuret (och nu älskar vi henne ännu mer!)

emmawatson 1

Emma Watson, 26, är högaktuell som Belle i live-versionen av filmen Skönheten och Odjuret – men hon är även uttalat feminist och FN-ambassadör, vilket är roller hon inte släpper bara för att spela Disney-prinsessa. Bland annat vill hon inte spä på osunda hälsoideal och normer i sin roll som Belle, läs hur hon tog ställning här nedanför. Mer

Ingen har väl missat att Skönheten och Odjuret kommer tillbaka till biosalongerna i vår, med Emma Watson i rollen som Belle? Trailern har susat förbi 50 shades of Grey som den mest sedda trailern under 24 timmar (se den här om du råkat missa den)!
Emma, som är känd feminist och dessutom goodwillambassadör för FN:s jämställdhetsorgan UN Women, har kommit med egna idéer gällande sin gestaltning av Belle och influerat hur rollen ska vara – och därmed dissat tanken om att bära korsett under klänningen.
Emma vill att Belle ska vara en ”aktiv” prinsessa, som inte begränsas av sitt användande av korsett, och arbetade nära designern som tog fram filmkostymerna.
Detta tillvägagångssätt står i stor kontrast till hur tidigare ”live-versioner” av Disney-prinsessor porträtterats. När Lily James spelade Askungen 2015 fick hennes väldigt åtdragna midja kritik, speciellt efter att hon erkänt att hon fått på en flytande diet för att komma in i korsetten.
Heja Emma, säger vi!

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.
Back to Top
Close Add post

Tack för din beställning! Om du är ny kund och vill testa att skriva din egen artikel behöver du logga in via Google.

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website.