in

Därför ska du sjunga – även om du är helt tondöv

sang dragare

Det spelar ingen roll om du har världens bästa röst eller om du låter som en kratta – att sjunga ger sjukt mycket fördelar! Mer

 1. Det ändrar din fysiologi

  När du sjunger förändrar du det som händer inne i din kropp. Precis som träning så utlöser kroppen endorfiner när du sjunger, vilket höjer ditt humör. Det utsöndras också oxytocin som kan lindra oro och ångest. Den här kombon anses vara ett naturligt ”lugnande medel”. En studie kom även fram till att sjunga i grupp särskilt ökar de positiva effekterna hos en persons välmående överlag, skriver Elite Daily.

 2. Det är tekniskt sett aerobiskt

  Eftersom du tar djupa andetag när du sjunger får du mer syre till ditt blod och därmed förbättras cirkulationen. Det hjälper också till med en lugnande effekt, eftersom djupa andetag kan göra dig lugn när du är stressad.

 3. Det kan lindra smärta

  En studie från 2004 visade att om man regelbundet sjunger i grupp, exempelvis kör, så kan det hjälpa personer som lider av kronisk smärta. Det kan hjälpa mot både smärtan och att fysiskt må bättre överlag.

 4. Det boostar ditt immunsystem

  I en annan studie från 2004 tog forskare salivprov från medlemmar i en amatörkör före och efter att de sjöng. Proverna visade över tid att deltagarnas sång ledde till positiva effekter för immunsystemet och minskade nivåer av kortisol i kroppen.

 5. Det kan göra dig smartare

  När du sjunger aktiveras högra temporallob och din hjärnas neurotransmittorer kopplas samman på olika sätt än vanligt.

 6. Det hjälper ditt hjärta att hålla sig hälsosamt

  Eftersom sång kräver mer långsam och djupare andning, förbättrar det din hjärtfrekvens och ditt hjärta slår mer regelbundet.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss