in

Därför ska du aldrig ta av dig dina skor när du är på ett flygplan

flygplan skor 5a5e15b91a01d

Brukar du alltid snöra av dig dina skor när du åker flygplan? Då är det bäst att tänka om! Mer

Om det är någon man ska lita på när det kommer till flygplan och vad man ska och inte ska göra på flyg, är det flygpersonalen.

Om du varit på en riktig långflygning någon gång, eller ja – egentligen vilken flygning som helst, har du säkert märkt att folk gärna tar av sig sina skor. Du kanske till och med gjort det själv. Och jag fattar. Jag har antagligen själv tagit av mig skorna på ett flygplan. Fötter svullnar, skor skaver och det är helt enkelt bara skönast så. Men Tony Luna, som jobbat på flyg, råder starkt från att ta av dig skorna på ett flygplan.

I en Quora-tråd där man undrade varför passagerare ska bära skor när man lyfter, svarade Luna såhär:

”Förutom att det gör att det stinker i hela kabinen, är skor nödvändiga under en nödsituation, även om de inte är en del av säkerhetsinformationen på flygplan. Under en nödsituation kommer allt möjligt skräp och obehagliga ytor på marken blockera din väg till en utgång, även utanför flygplanet. Om dina fötter inte är ordentligt täckta kommer du ha det svårt att ta dig till säkerhet.”

Jag vet inte hur det är med er, men jag skulle i alla fall gärna vilja ta mig ut ur ett flygplan så fort och enkelt som möjligt om man någonsin skulle hamna i en sådan situation. Så skor på, från och med nu.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss