in

Därför ska du aldrig dricka iskallt vatten efter träning

vatten dragare

Det är allt du vill efter ett träningspass, men du borde verkligen låta bli. Mer

Efter långlöpning en sommareftermiddag, bikram yoga i 40 graders värme eller ett hårt styrkepass finns det inget man hellre vill än att dricka ett stort glas iskallt vatten. Men även om det är supergott just då, så är det inte alls bra för din kropp.

Det kalla, isiga vattnet kan nämligen orsaka en obehaglig chock för dina inre organ.

Detta beror på att din kropp, speciellt efter ett svettigt träningspass, har en så mycket varmare temperatur än vad riktigt kallt vatten har.

Det har även sagts att isvatten förhindrar din kropp från att optimalt kunna absorbera vätskan, och därmed kan du inte återfukta din kropp helt.

Är du fortfarande sugen på kallt vatten?

Din kropp måste använda mer energi för att värma upp kallt vatten, så att det kan användas ordentligt för att kunna återfukta. Eftersom kroppstemperaturen ligger runt 37 grader, och är mycket varmare än det kalla vattnet, behöver alltså flera energikällor användas för återfuktningsprocessen, skriver Elite Daily.

Med andra ord, ta med dig en vattenflaska i typ rumstemperatur istället. Nej, det är inte lika gott. Men dina inre organ blir i alla fall glada.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss