in

Därför håller du alltid på att pilla med ditt hår

pilla har dragare

Hur många gånger har man inte suttit på en lektion och börjat pilla med håret? Snurrat det runt fingrarna, kanske klippt av lite kluvna hårtoppar? Så många gånger! Mer

Uttråkad, nervös, tankspridd – då finns håret där att pilla på, och man snurrar slinga efter slinga runt sina fingrar. En studie från Dove visade faktiskt att kvinnor med fina hårstrån rör sitt hår upp till 18 gånger per dag. Det är ganska mycket.Men varför håller vi på att pilla med håret så mycket egentligen?

Elite Daily pratade med Matthew Childs, klinisk psykolog, om vad just det här kroppspråket kan avslöja om en person. Och att pilla med håret kan betyda flera olika saker.

– Det kan vara ett tecken på oro om hur du ser ut eller hur du känner i en viss situation. Det kan också peka på vad du tycker om ditt hår, om du anser att det är ett positivt eller negativt fysiskt attribut, förklarar Dr. Childs.

Säg att du pratar med en snygging och börjar greja med ditt hår. Det kan vara ett omedvetet sätt att visa att du bryr dig om vad den personen tycker om ditt utseende.

– Du kanske vill vara attraktiv för den personen och kommunicera att du ser bra ut eller känner dig bra, och vill få fram positiva känslor från personen du pratar med också.

Men märker andra människor när man pillar med håret då? Och vad tycker det om det? Såklart beror det på personen.

– Ofta tolkas det som ’den här personen vill att jag ska gilla hen’. Men det kan också få personen som pillar med sitt hår att ifrågasätta sig själv, ’vad tänker den här personen om mig nu?’. Det kan skapa förståelse eller missförståelse beroende på hur det tolkas, säger Dr. Childs.

Med andra ord, om du ska pilla med ditt hår får du kanske ge lite andra signaler också så folk inte misstolkar dig.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss