in

Därför gosar kvinnor hellre med sin katt än sin partner

cat before partner

Kärleken till din katt är nu bevisat vara starkare än den du känner till din partner — iallafall om du är kvinna! En ny studie avslöjar allt som kvinnor hellre gör med sin katt — och vi förstår varför! Mer

Är du personen som klappar din katt till söms medan din partner tappert försöker krama om dig i sängen? Lockar du hellre din katt att vara lilla skeden när du slötittar på tv i soffan medan din parter trängs i andra soffhörnet? Kanske har du avbokat en kompisdejt för att din katt ser lite gulligt på dig så du bara inte kan lämna hen ensam? Då är du inte ensam! I en studie som Agria Djurförsäkring gjort står det klart att 88 procent av svenska kattägare älskar sin katt så pass mycket att de anser att deras katt är en familjemedlem snarare än ett husdjur.

istock 667340982

Studien har utförts på 300 personer och slår fasta vid att vår katt ibland är viktigare för oss än vad människor är. Framförallt bland kvinnor, där tre av tio prioriterar sin katt högre än vad männen gör, och att kvinnliga kattägare även prioriterar sin katt så pass högt att andra personer i sin omgivning kan väljas bort. Så många som 54 procent av kvinnorna i undersökningen medger att de kan göra slut med en partner för sin katt, om partner inte gillar katter. De medger även att dem hellre myser med sin katt än sin partner.

— Undersökningen visar att det framför allt är kvinnor som värnar om sina katter och gör val i livet där katten går före, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria Djurförsäkring.

Några av resultaten från studien:

88 procent av kattägare älskar sin katt.
82 procent tycker katter har högre status än hundar.
63 procent ser sin katt som en familjemedlem.
53 procent ser sin katt som ovärdelig.
49 procent av kvinnor myser hellre med katten än partnern.
47 procent skulle kunna göra slut med en partner om hen inte gillar katter.