in

Därför borde termen ”friend zone” krossas en gång för alla – enligt serieskaparen

friend zone dragare

Termen ”friend zone” har du säkert hört ett flertal gånger, kanske oftast av killar. Serie-skaparen David Slack förklarade i en serie av briljanta tweets varför termen inte borde finnas alls. Mer

Friend zone är ett påhittat ställe som skapats av personer som har svårt för att fatta att deras romantiska intresse inte är intresserad av dem. Personen känner att hen har en rätt till att bli gillad tillbaka, och sätter sig själva i friend zone när så inte är fallet. Med andra ord har friend zone blivit något negativt och är en plats där man inte vill vara.

David Slack är en av serien Teen Titans skapare och förklarade på Twitter varför friend zone inte alls borde finnas, skriver Hellogiggles.

En twitter-användare lade upp en bild på fyra olika kända par från tecknade serier med texten ”De här snubbarna var definitionen av att vara i friend zone”. Däribland karaktärerna Beast Boy och Terra från Teen Titans, som alltså David Slack ligger bakom.

Slack såg tweeten och bestämde sig för att reda ut ett och annat.

[adSpace placement=”auto”]

(AMEN!)

”Uttalandet ’hon satte mig i friend zone’ antyder att det är ett dåligt ställe att vara på och att du inte hör hemma där. Den antydan grundar sig i antagandet att du har rätt att vara i den ’romantiska zonen’ oavsett hur kvinnan känner. Och att borste från viljan, behovet och den grundläggande mänskligheten hos en kvinna du hävdar att du gillar… är kvinnohat. Hoppas det gör saken klarare”, skrev Slack och fortsatte:

”Det kanske hjälper att fundera över att några avvisade män blir stalkers och angripare. Att förstärka myten om friend zone ger dem mod.”

Kan vi alla nu hålla med om att vi skrotar friend zone en gång för alla?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss