in

Forskning visar: därför kommer du alltid försent (det är inte ditt fel!)

Är du också alltid lite sen? Du kan faktiskt inte hjälpa det. En studie visar att vissa personer har en inre klocka som är programmerad som att det fanns 77 sekunder per minut. Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Den här artikeln publicerades första gången i april 2015

Ibland är det svårt att beräkna hur lång tid någonting tar. Och enligt en studie gjord vid Universitetet i San Diego är det inte så konstigt, skriver Svenska Dagbladet.

Vi människor uppfattar nämligen en minut som olika lång beroende på våra olika personlighetsdrag. En spänd och målmedveten person uppfattar en minut som 58 sekunder. Men en avslappnad person uppfattar tid som att det går 77 sekunder på varje minut, skriver SvD. Med andra ord är det inte så konstigt att vissa ofta missbedömmer tiden och kommer försent.

Med det sagt: det betyder inte att man ska strunta i att försöka vara i tid. Här är några knep som kan hjälpa tidsoptimister att komma i tid!