in

Chefredaktör-Fridah väljer: 9 saker som gör hösten lite härligare

Hostlista
Hannah Hedin

Chefredaktör-Fridah har valt ut några av säsongens hetaste grejer just nu. Allt från skönhet och mode – till musik! Mer

 

1. Skriv ner dina tankar

Höst innebär nya tankar, idéer, planer och drömmar! Jag skriver gärna ner mina i detta block från Lagerhaus med en matchande sparkly penna. Som en modern Elle Woods från Legally blonde! Block 39 kr, kulspetspenna 49 kr.

Min motivering: När jag kommer till jobbet vill jag att mitt skrivbord ska vara inspirerande och göra mig kreativ. Tråkiga standardblock och företagspennor don’t do the trick, men däremot blir jag glad av en glittrig penna och ett fint block. Det blir roligt att skriva to do-listor och spännande idéer!

Listan block penna

2. Bäriga läppar

Nu är jag sugen på mörkare läppar, och gärna i en bärig ton. Isadoras Perfect moisture lipstick kostar 139 kr och finns i en massa färger, så du hittar garanterat någon som passar dig. Jag gillar färgen ”Red rouge”.

Min motivering: När hösten kommer blir jag alltid lika sugen på mörka läppstift. I år har jag dessutom gjort en härlig höstlista där ”bär läppstift oftare” är en av punkterna. Rött läppstift passar till det mesta, livar upp en jeans- och t-shirt-outfit och utstrålar power.Listan lappstift

3. Gröna fingrar

Plantera en fin växt i den här krukan från Granit. Finns även i svart, pris 149 kr.

Min motivering: Växter gör SÅ mycket för ett hem, och grönt är riktigt inne på inredningsfronten nu.

Listan kruka

4. Stilrena smycken

Jag gillar Edblad för deras stilrena smycken till bra pris! Nya kollektionen Movement består av flera signaturserier, och de tre första släpps nu i höst: thought, whisper och pebbles (där jag fastnat för den sistnämnda lite extra mycket).

Örhängen, Pebble studs, 149 kr.
Halsband, Pebble, 249 kr.
Armband, Pebble, 399 kr.

Min motivering: Jag tycker smycken är superroligt, det är ett enkelt sätt att variera sin look. Just nu är jag inne i en period där jag älskar stora örhängen, och har såklart fallit pladask för paret nedan.

Listan edblad smycken

5. We löv it

Jag dricker gärna te ur den här fina muggen från Lagerhaus. Pris 39 kr.

Min motivering: När det blir kyligare och mörkare ute är te min bästa vän! Jag älskar att mysa i soffan framför en film med en rykande kopp te i handen.

Listan mugg

6. Doft-nyhet

I mitten av augusti lanserade H&M 25 dofter. Dofterna är indelade i tre olika grupper – från enkla dofter med en not till mer nyanserade parfymer. Priserna sträcker sig mellan 50 och 249 kr. ”Kunderna kan leka med dofterna och hitta en doft de älskar och kan identifiera sig med. Det är ungefär som att skapa en personlig stil”, säger konceptdesigner för H&M Beauty Sara Wallander i ett pressmeddelande.

Min motivering: På sommaren bär jag gärna fruktiga dofter, men nu är jag sugen på att hitta någon ny, lite tyngre doft! Tycker att H&M kom med ett roligt doftkoncept i augusti, och blir så peppad på att hitta en doft jag kan identifiera mig med.

Listan hm parfym

7. Skydda håret

I september lanserar Aussie den nya hårvårdsserien Pure locks. Serien består av fem produkter: schampo, balsam, inpackning, volymgivande skumbalsam och mjukgörande skumbalsam som ska återställa, reparera och skydda håret från omvärldens alla påfrestningar. Pris 79-89 kr.

Min motivering: Så fort det kommer hårprodukter som lovar mig mer volym blir jag genast nyfiken, pga har exakt noll naturlig volym i mitt hår. Är alltså lite extra sugen på det volymgivande skumbalsamet, men även inpackningen för att göra håret extra lent.

Listan aussie

8. Leoskor

Boots + höst = sant! De här bootsen i snygg leoprint från River Island kostar 557 kr och sätter pricken över i på outfitsen när det blir kyligt ute.

Min motivering: Min kostym under vinterhalvåret stavas s-v-a-r-t. Då är ett par mönstrade, färgglada skor perfekta för att göra outfiten lite roligare. Och ingen har väl missat att leoprint är det hetaste just nu?

Boots

9. Nytt från AMWIN

Coola AMWIN, eller Amanda Winberg som hon heter, gillade jag redan när hon var med i Idol och fick smeknamnet ”getto-Barbie”, eftersom hon både rappade och sjöng. I höst släpper hon sin debut-EP och jag är så peppad!

Min motivering: Amanda är döcool och sjunger därefter. Hennes röst känns ny på allra bästa sätt och soundet på det hon släppt hittills osar girl power och attityd.

Listan amwin foto beata cervin


Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug