in

Camilla målar de bästa påskäggen – här visar hon hur det går till

camilla kitten

Camilla ”Kitten” Andersson är en Stockholmsbaserad konstnär med en jättetalang för att måla ägg. Vi snackade med henne om processen och hyllningar från folk från hela världen. Mer

Camilla Andersson, 34, är född i Boden i norra Sverige och en Stockholmare sedan många år, men hon sprider glädje långt bortom Sveriges gränser.

[YouPlaySinglePlayer video=”983,972,124402″ yot yod yos ]

Hennes Instagram-konto @camilla_kitten har flera än 2000 inlägg där Camilla har postat postat sin konst, sina ägg, katter och roliga selfies till över 8000 följare.

Sedan 2010 har hon lekte med gränserna i stillbilder och kortfilm med en blandning av lekfullhet, mode, dråpliga fotoredigering och sin egen skönhet.


(Fortsätt scrolla för en video till)

camilla_kitten_eggs-2
Mr. T leder gänget!

Äggmålningens högsäsong!

Camilla använde färgpennor på ett ägg första gången år 2012. Första ansiktet var en mexikansk sugar scull.

– Det var då jag upptäckte hur kul det var, säger hon, och fortsätter:

– Jag insåg direkt hur härligt kompatibla mina färgpennor var mot äggskalet. Sedan dess har jag varit aktiv varje år runt april.

Nu har ett 50-tal ägg skapats.

När påsken är runt hörnet dansar Camillas pennor över papper och många olika sorters ytor. Hon har till och med tatuerat in sin egen konst!

Pluggade du konst?

– Jag har gått estetisk linje, konst och form på gymnasiet.

Lägger du mycket pengar på pennor och konstmaterial? Har du en favoritbutik i Stockholm?

– Ja, ja, ja! Jag går bananas på Pen store och jag älskar Panduro som har alla andra tillbehör. Jag har ungefär 200 olika färgpennor och skulle vilja köpa minst lika många till.

jag-ar-lycklig-lottadHur påverkar sociala medier ditt liv? Och hur känns det att ha 8000 som följer din konst och selfies?

[adSpace placement=”auto”]

– Instagram är det bästa som hänt mig ur ett konstperspektiv. Jag har nått ut till så många! Folk från olika ställen i världen hör av sig och vill köpa mina alster.

– Teckningar på deras ungar, hundar och katter och de senaste äggen jag–gjorde fick jag skeppa till “eggland” (England). Det var tre ägg med horror- tema. Det känns fantastiskt såklart. Jag är lyckligt lottad.

camilla_kitten_monster_eggs
Chewbacca och Chucky myser med Pennywise och Darth Maul i en av Camillas ägglådor.

Dina ägg är tomma, eller hur? Hur tar du bort innehållet?

Jag använder en potatissticka och gör hål rakt igenom äggen från topp till tå och blåser sedan ut innehållet genom de små hålen. Resten gör jag scrambled eggs av.

Luktar de?

Jag rengör dem med vatten på insidan, så det luktar inte!

Du har spelat in några timelapse-videor som visar hela processen på en minut. Hur mycket tid tar det i verkligheten att måla ett ansikte på ett ägg?

Mellan en till tre timmar.

Mr. Burns övervakar arbetsstationen.

En av dina katter förstörde några av dina ägg, kan du berätta om vad som hänt?

camilla-agg-2– Innan jag införskaffade mig en gorilla-cam för att filma processen, så brukade jag tejpa fast min mobil i en sopkvast som i sin tur var fasttejpad på en pall som stod på skrivbordet. En dag tassade Smillan runt på skrivbordet och råkade välta pallen över hela kartan med alla mina målade ägg.

– Allt oväsen jag hörde då gav mig kalla kårar, jag fick kalla kårar och var livrädd över vad jag skulle skåda. Det var många favoriter som strök med där, men det går ju inte att vara arg på de små liven. Dessutom hade jag bråttom till flygplatsen.

camilla kitten egg carnage
Camillas katt Smillan förstörde många av hennes favorit ägg, inklusive sådana monster som Skeletor, Frankenstein och Donald Trump. ”Men det går ju inte att vara arg” säger hon.

Bilder: Camilla Andersson