in

Börja följa 1-minutsregeln – bli mer produktiv

1 minuts regeln

Vissa är bättre på att skjuta upp saker än andra, men vi har alla prokrastinerat någon gång. För att bli lite mer av en doer och bli av med små uppgifter är det jättebra att börja följa 1-minutsregeln! Mer

Jag är en person som gillar att ha rent och ordning omkring mig. Saker har verkligen sin plats hemma, och jag har inga problem med att till exempel diska allt direkt efter att jag lagat mat. Däremot finns det saker som jag kanske inte riktigt orkar ta tag i direkt. Ett bra exempel är tvätt. Jag tvättar ofta, pga orka samla på sig så mycket tvätt att man måste tvätta i flera timmar (mycket ”tvätt” i en mening). Men, jag kan vara riktigt dålig på att faktiskt plocka in de rena plaggen i garderoben igen när de torkat. Även om det inte tar någon tid alls. Och det här med att prokrastinera saker som inte tar lång tid alls är det dags att sluta med, och då finns det en regel att gå efter. 1-minutsregeln! Om något tar mindre än en minut, GÖR DET BARA.

Bädda sängen, svara på ett sms, torka av köksbordet, plocka ur diskmaskinen. Det är ingen idé att skjuta upp sådana saker. Om något kommer det bara göra dig mindre irriterad. Att se den där lilla notifikationen vid meddelanden på mobilen gör i alla fall mig mer stressad än att bara svara på det där smset. Så, jag ska i alla fall börja med 1-minutsregeln bums. Gör det du med!