in

Ben and Jerry fyller 40 år – och lanserar en ny glasssmak PERFEKT för fest

För 40 år sen öppnade kompisarna Ben och Jerry sin första glassbutik i USA. För att fira jubileet släpper glassföretaget en ny smak som verkligen är perfekt för kalas! Mer

Våren 1978 öppnade de två skolkameraterna Ben Cohen och Jerry Greenfield sin första glassbutik i deras hemstad Burlington i Vermont, USA. De lånade pengar och renoverade om en gammal bensinmack som blev Ben and Jerrys första glassbutik. Målet? Att göra världens godaste glass! Sen starten har företaget lanserat över 1000 olika glassmaker, och idag tillverkas en 0,5 liters-bägare per minut. För att fira 40-årsjubileumet har Ben and Jerrys tagit fram en ny glassmak, som är en riktig kalassmak! Smaken heter Birthdaycake, och är precis som en blandning av födelsedagstårta och glass! Vaniljig kaksmetsglass, rosa glasyr, jordgubbs-swirls och kakbitar. Birthdaycake finns i butiker från och med februari, och kostar cirka 49 kr. Visste du att…?
  • Den mest sålda smaken över hela världen är chocolate chip cookie dough.
  • Det tar hela 18 månader att ta fram en ny smak. Arbetet görs av företagets ”flavour gurus” (DRÖMJOBB!)
  • Varje år skickar glassälskare in ungefär 13 000 förslag på nya smaker.
  • Det finns en ”kyrkogård” för smaker som inte håller måttet. Sen starten har 300 smaker skickats dit.
  • Ben Cohen, den ena av medgrundarna har svag smak- och doftkänsla. Det är därför kakbitarna och ”chunksen” är så stora i glassarna. För att han behövde stora bitar för att kunna känna smakerna ordentligt.
Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet! Följ oss på Instagram för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks! Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss:

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.