in

Att prata med sina husdjur är ett tecken på intelligens

prata med djur

Brukar du prata med dina husdjur? Grattis – det kan betyda att du är jäkligt smart! Mer

Att prata med sina husdjur har alltid setts som lite dumt, särskilt om man har pratat med dem på bebisspråk. Men nu visar det sig att det är allt annat än dumt, i alla fall om man ska tro doktor Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid University of Chicago.

Fenomenet när människor pratar med omänskliga saker, som djur, datorer eller gudar kallas antropomorfism. Enligt Epley har antropomorfism länge setts som något barnsligt och lite dumt, trots att det i själva verket är ett exempel på människors intelligens. Det finns ingen annan varelse på jorden som har har förmågan att tillskriva icke-människor med mänskliga attribut.

– Att erkänna intellektet hos en annan människa består av samma psykologiska proceccer som att erkänna ett intellekt hos djur, en gud eller till och med en pryl. Det är ett resultat av vår hjärnas stora förmåga, inte ett tecken på dumhet, säger Epley enligt Metro UK.

Så, nästa gång du gosar med en hund eller katt och börjar prata bebisspråk med den kan du klappa dig själv på axeln – din hjärna är fantastisk!