in

Allt du vill veta om skådespelarna i Skam – ålder, Instagram-konton och intressen

Skam skådespelarnas Instagram konton, liv och ålder

Är du också nyfiken på hur gamla skådespelarna i Skam är, vad de heter på Instagram och vilka de egentligen är? Kolla in det här! Mer

Att lära sig mer om skådespelarna bakom de underbara karaktärerna som Noora, Jonas, Isak och Sana är inte lätt. Det finns lite information att tillgå och skådespelarna har gjort väldigt få intervjuer. Det har varit en medveten strategi från Skam-skaparnas sida. Man har helt enkelt velat att Skam-karaktärerna ska få vara egna personer, utan att skådespelarnas privata egenskaper och åsikter påverkar synen på karaktärerna. De lever helt enkelt sina liv genom sina karaktärer, till exempel via Instagram.

I en intervju med VG har Thomas Hayes, som spelar William, berättat att alla Skam-skådespelare skriver på ett kontakt som gör att de blir begränsade i vilken typ av intervjuer de kan göra och vilka event de kan gå på.

Skaparna har även varit hemlighetsfulla kring nya säsonger: säsong 4 är extremt hajpad. Här är allt vi vet om säsongen just nu.

Veckorevyn.com har skramlat fram det mest intressanta som vi vet kring Skams skådespelare (än så länge). Vi kommer kontinuerligt att fylla på artikeln så fort ny information dyker upp.

OBS! Artikeln innehåller spoilers!

Läs också: Här är de nya Skam-tröjorna med våra norska favoritord (serr, du måste ha en!)

Skådespelarna i Skam:

Noora / Josefine Frida Pettersen

Josefine är 20 år gammal. Hon slog igenom i den norska tv-serien ”Neste sommer” och fick efter det rollen som Noora Amalie Sætre i ”Skam”. Hon spelade huvudperson i säsong 2 av Skam. Idag jobbar Josefine extra som telefonförsäljare, ett jobb hon trivs med och inte har planer på att lämna.

På sitt privata Instagram-konto kan man följa hennes liv och se bilder på bland annat Torsten Bakke, Josefines riktiga pojkvän (ja, det är konstigt att det inte är William, men så är det.)

Privat Instagram: @josefinpettersen
Nooras Instagram: @loglady99

gralla med dagen og gralla med å ha vært kjæresten min i 2 år

Ett foto publicerat av ?Josefine (@josefinpettersen)

Du har väl inte missat att kolla när Josefine är med i Skavlan? Om du inte har sett det så gör det NU!

Läs också: 30 procent fler söker hjälp för sexuella övergrepp efter ”Skam” – därför är serien så sjukt viktig

William / Thomas Hayes

Penetrator-gutten William (aka Wilhelm) heter egentligen Thomas Hayes och är 19 år gammal. Efter genombrottet i Skam tog han själv studenten och åkte russebuss, men fick ha en vakt med sig som hindrade fans från att närma sig honom.

I somras hoppade Thomas av Skam för att satsa på sin skådespelarkarriär på annat håll.

Privat Instagram: @thohay
Williams Instagram: @magnussonwilliam

Vi prøver hvertfall

Ett foto publicerat av Thomas Hayes (@thohay)


Psst.. Här är tröjorna för dig som är ett EKTE Skam-fan! Handla direkt genom att klicka på produkterna.

SKAM en av varje


 

[adSpace placement=”manual”]

Isak / Tarjei Sandvik Moe

Det är i säsong 3 av Skam som vi får lära känna Isak på djupet. Han spelas av 17-årige Tarjei, som i verkligheten faktiskt går på samma skola som kidsen i Skam går på, nämligen Hartvig Nissen i Oslo.

Han är intresserad av skådespeleri, musik och teater.

Privat Instagram: har ingen
Isaks Instagram: @isakyaki

Når læreren tar bilde av luciatogęt

Ett foto publicerat av @isakyaki

Läs också: Här är scenen med Isak och Even som vi aldrig fick se

Eva / Lisa Teige

Lisa Teige är 18 år gammal och bor idag i Olso, men kommer ursprungligen från Bergen – precis som Eva i Skam. Hon är dansare och går på en danslinje på gymnasiet, men har också börjat syssla med skådespeleriet på allvar. Lisa är just nu aktuell i en kortfilm där hon spelar psykiskt sjuk.

Privat Instagram: har ingen
Evas Instagram: @evamohn2

TBT: Vi gikk for litt botox, Sana gikk for en Karpe Diem look #rebell #squad

Ett foto publicerat av E V A (@evamohn2)

Läs också: 11 saker Skam har lärt oss om kvinnlig vänskap

Sana / Iman Meskini

Iman Meskini är 19 år gammal och spelar basket i Norges högsta liga. Vid sidan av det pluggar hon också arabiska och mellan östern-studier på universitetet. Iman är, precis som Sana, troende muslim. I en intervju med norska p3 berättar hon om rasismen hon drabbats av i samband med att serien börjat sändas. Hon har slutat läsa kommentarsfält och artiklar om sig själv. Sana är, till mångas stora lycka, huvudpersonen i säsong 4. NRK bekräftade nyligen att säsong 4 även blir den sista.

Sugen på att se trailern till den? Kolla här!

Privat Instagram: @imanmeskini
Sanas Instagram: @sana_bakkoush

Teller ned til RT 2018

Ett foto publicerat av Sana Bakkoush (@sana_bakkoush)

[adSpace placement=”manual”]

Vilde / Ulrikke Falch

Ulrikke Falch är 20 år gammal, kommer från Oslo men bor just nu i Trondheim. Precis som sin karaktär Vilde så har Ulrikke själv haft ätstörningar. Hon skrev själv om sina upplevelser av sjukdomen i Aftenposten tidigare i år.

I en intervju med Norska Dagbladet har Ulrikke berättat om hur andra ofta ser henne som korkad privat, eftersom hennes rollkaraktär Vilde ibland beskrivs så. Det har gjort att hon hela tiden måste motbevisa andra och få folk att förstå att hon inte är sin karaktär i Skam.

När Ulrikke gick på audition för Skam sökte hon för rollerna som Chris och Vilde. Många trodde att Vilde skulle bli huvudpersonen i Skam säsong 4, men det visade sig vara fel.

Privat Instagram: @ulrikkefalch
Vildes Instagram: @ellevillevillde

 

Hemsedal!

Ett foto publicerat av Vilde Hellerud (@ellevillevillde)

Läs också: Här är allt vi vet om Skam säsong 4

Chris / Ina Svenningdal

Chris (aka tjej-Chris) spelas av 20-åriga Ina Svenningdal som går på teaterhögskolan i Oslo. Ina har sedan barnsben varit skådespelare och planerar att fortsätta på det spåret!

Privat Instagram: @inasven
Chris Instagram: @stas_a_vaere_chris

Vilde(@ellevillevillde) og tampongen!!! Hell je

Ett foto publicerat av @stas_a_vaere_chris

Penetrator-Chris / Herman Tømmeraas

19-åriga Herman Tømmeraas spelar den än så länge ganska anonyma fuckboyen Chris. Trots att Hermans bästis i Skam, William, har lämnat serien så är det inget Herman planerar att göra.

Privat Instagram: @hermantommeraas
Chris Instagram: @chrisschistad

Bromance

Ett foto publicerat av CHRIS (@chrisschistad)

Jonas / Marlon Langeland

Marlon Langeland är 17 år gammal och har precis som Ina Svenningdal varit skådespelare sen barnsben. Det var i ”Barnas superjul” på NRK som vi fick se honom först (eller ja, inte ”vi”, för ingen brydde sig om norsk TV innan Skam frälste oss). Då såg han ut så här:

Privat Instagram: @marlonlangeland
Jonas Instagram: @jonas9000

Läs också: Det blir en fjärde säsong av Skam – då börjar den sändas

Eskild / Carl Martin Eggesbø

20-åriga Carl Martin går precis som Ina på Teaterhögskolan i Oslo. Han kom, likt Ina, in på skolan efter sin medverkan i Skam. Än så länge är Carl Martin ganska anonym och det finns därför inte mycket information om honom, men vi håller tummarna för att det blir mer och att hans roll i Skam växer!

Privat Instagram: @carlmartinegg
Eskilds Instagram: @eazy_eskild

Hva er det?

Ett foto publicerat av Carl Martin Eggesbø (@carlmartinegg)

Even / Henrik Holm

Henrik Holm är 21 år gammal och har på kort tid blivit en hyllad skådespelare. Förutom sina insatser i säsong 3 av Skam där han spelar Even, har han också en viktig roll i den norska succéserien ”Halvbroren”.

Privat Instagram: @henkeholm
Evens Instagram: Har ingen

SQUAD?

Ett foto publicerat av Henrik Holm (@henkeholm)

 

Förutom ovan nämnda skådespelare finns det flera andra vi är nyfikna på. Bland annat Sacha Kleber (Mahdi Disi) och David Alexander Sjohølt (Magnus Fossbakken) som vi hoppas kunna lära mer om snart, men de är än så länge väldigt anonyma!

Du har väl inte missat att göra våra Skam-quiz? (klicka på bilderna för att komma till quizen)

skam quiz

skam quiz

 

skam quiz dejta

 

skam quiz