in

10 saker du vill veta om Miriam Bryant

Miriam Bryant om syskon, mamma och pappa
Bildkälla: Miriam Bryant /Pressbild

Miriam Bryant är aktuell med en ny singel! Vi har samlat 10 fakta om artisten. Mer

1. Aktuell med ny singel våren 2024

Fredagen den 26 april släpper Miriam Bryant en ny singel! Den heter ”Okej att dö”, vilket är samma titel som hennes kommande album har. I ett pressmeddelande beskrivs låten som ett första intro till ett helt nytt sound. Den här gången har artisten influerats mer av elektronisk klubbmusik, soul och R&B.

Miriam Bryant
Miriam Bryant / Pressbild

2. Gästar ”Tack för musiken” i ny säsong

Singeln premiärspelas i SVT-programmet ”Tack för musiken” dagen efter, alltså lördagen den 27 april. I programmet kommer vi få lära känna Miriam Bryant lite bättre, där även personer som varit viktiga för hennes musikresa kommer att gästa.

3. Blev historisk efter sin medverkan i ”Så mycket bättre”

När artisten medverkade i ”Så mycket bättre” 2015 gjorde hon flera hyllade tolkningar. I februari 2016 blev Miriam Bryant historisk när tre av hennes låtar placerades i topp tre på Svensktoppen. Det var första gången en artist dominerade listan på det sättet. Samtliga låtar var tolkningar från ”Så mycket bättre”, nämligen ”Ett sista glas” (plats 1), ”Allt jag behöver”(plats 2) och ”One last time” (plats 3).

4. Har hon pojkvän?

Om artisten är i en relation just nu är oklart, men i samband med Grammisgalan 2023 berättade hon för Aftonbladet hon hittat kärleken. Tidigare har Miriam Bryant varit ihop med David Nilsson och Tommy Hey, enligt Nyheter24.

5. Miriam Bryant har en mamma från Finland och pappa från Storbritannien

Artistens pappa är en bagare från England, och hennes mamma är en lärare från Finland.

– De är inte musiker, men musikaliska. Mamma tvingade till exempel in oss barn i en finsk barnkör och pappa har en stor LP-samling som han gärna spelar, berättar Miriam Bryant i en intervju med Lokalnytt från 2014.

6. Har hon syskon?

Ja, en yngre bror och två äldre systrar. Hennes ena syster, Sarah Bryant, gick bort i cancer i juni 2023, endast 41 år gammal.

I ett inlägg på Instagram berättar Miriam Bryant om sin syster: ”Hon som lärt oss allt hon kunnat och ibland till och med mer än vad vi velat veta. Så som jag förstår att storasystrar måste, har hon trampat upp stigarna liksom gått före som ett blinkande varningsljus i mörkret. Fladdrat och dansat och fladdrat och dansat. Det finns inga ord för den, Sarahsorgen. Den tar så mycket plats. Hon tog så mycket plats men ändå fick hon ingen mer”.

7. Miriam Bryant om låten till syster Sarah Bryant

Miriam Bryant medverkade i TV4:s och Cancerfondens gala ”Sjung tillsammans mot cancer” i början av 2024. Där berättade hon om sin syster och den svåra sista tiden med henne.

– Hon var det absolut coolaste i världen. Hon var mitt eldljus. Hon gav så mycket av sig själv. Hon körde på tills det var stopp. Hon var trött väldigt länge, när hon till slut sökte vård för det var hon redan väldigt, väldigt sjuk.

I programmet berättar hon att systern drabbades av tarmcancer i fjärde stadiet. På galan uppträdde Miriam Bryant med låten ”Sarkofag” som hon började skriva under tiden som systern var sjuk. För henne blev det som en ventil att skriva låten.

– Hon är med mig när jag sjunger den, säger hon.

8. Vilka är Miriam Bryants kändaste låtar?

Här är några av Miriam Bryants kändaste låtar:

  • ”Push, Play”
  • ”Tystnar i luren” med Victor Leksell
  • ”Black Car”
  • ”Blåmärkshårt”
  • ”Ge upp igen” med Yasin
  • ”Du med dig” 
  • ”Nån av oss”
  • ”Under någon ny” med Veronica Maggio

9. Har artisten barn?

Nej, Miriam Bryant har inga barn.

10. Miriam Bryants ålder – hur gammal är hon?

Miriam Bryant fyller år på Internationella kvinnodagen, den 8 mars. Hon är 33 år.