in

9 tips som guidar dig till hur varje dag kan bli en riktigt bra dag

happy stor

Under hösten när det blir mörkare kan många känna att livslusten och det glada sommarhumöret bara pyser ut ur kroppen. Men det finns knep man kan ta till för att inte vilja gå i ide tills det blir vår igen. Här är 9 tips på hur du får en bra dag, varje dag! Mer

 1. Ställ alarmet i tid.

  5-minutes

  Att stressa sig igenom sin morgonrutin är ingen bra start på dagen. Om du känner att du alltid har bråttom på morgonen och mer än ofta behöver springa ut genom dörren för att hinna till skola/jobb – börja ställ klockan tio minuter tidigare. Om morgonen är lugn och skön är ofta resten av dagen det också. Och om du vet om att du kommer få en stressig dag så förbereder en bra morgon dig för kaoset som väntar. Och vad du än gör – snooza inte!

 2. Välj ut kläder dagen innan.

  klader

  Om det är något som tar tid på morgonen så är det att stå och stirra in i garderoben när man inte har någon aning om vad man vill ha på sig. Bästa sättet att lösa det problemet på är helt enkelt att välja ut vad du vill ha på dig på kvällen innan du går och lägger dig så ligger outfiten där och väntar på dig när du vaknar!

 3. Ät frukost.

  acaibowl

  Att skippa frukosten är något av det sämsta du kan göra på morgonen. Din kropp behöver energi för att komma igång och orka dagen (iallafall fram till lunch). Om du inte orkar, eller har tid, att ställa dig och göra iordning frukost på morgonen finns det massvis av goda grejer man kan förbereda redan dagen innan. Chiapudding, overnight oat eller varför inte koka ägg till exempel.

 4. Acceptera vädret.

  selena

  Något vi svenskar älskar att prata om och hata på är vädret. Är det soligt ute? Woho! Är det höstrusk med regn och blåst? Ja, inte så woho. Men att deppa ihop sig över vädret (som du inte kan göra något åt) är bara onödigt. Om det är kallt ute så får du ta på dig din mysigaste varma tröja, vira halsduken ett extra varv och hoppas på att det blir bättre väder någon annan dag.

 5. Var glad mot din omgivning.

  hello

  Hälsa på de du möter på gatan, var extra glad på jobbet, visa omtanke mot dina nära. Om du är peppig och på ett bra humör smittar det av sig på omgivningen, vilket i sin tur smittar av sig på dig. Och även om du är på världens sämsta humör kan du på detta sättet lura hjärnan.

 6. Gör en sak som får dig att må bra varje dag.

  happy

  Att göra något som får dig att må bra varje dag gör i längden stor skillnad, och det behöver inte vara stora grejer. Laga din bästa maträtt, ring och prata med en kompis, lyssna på en bra spellista. Varför inte skriva en lista med sju saker varje vecka som du vill göra och bocka sedan av en för var dag som går.

 7. Ät en frukt.

  fruit

  Frukt innehåller vitaminer och mineraler, och är dessutom gott! One apple a day keeps the doctor away, säger ju engelsmännen. Det finns hur många frukter som helst, så om du är trött på den vanliga bananen eller päronet så testa något nytt. Kanske hittar du en ny favoritfrukt?

 8. Få frisk luft.

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Oavsett om du bestämmer dig för att gå en timmas powerwalk, eller bara hinner med att gå till affären istället för att ta bussen eller tunnelbanan så är det alltid bra att vara ute och få frisk luft. Det kanske fanns en anledning till att man som dagisbarn alltid tvingades ut i ur och skur…

 9. Tänk positivt!

  positive
  Det viktigaste av allt, tänk positivt. En klyscha men klyschor blir ju det av en anledning. Försök att se allt från en positiv vinkel och ha ett öppet förhållningssätt till det du behöver facea under dagen. Men! Det är också okej att tillåta sig att ha en dålig dag när man har det. Om man tycker att allt är skit så får man tycka det, då får de i din närhet vara positiva åt dig.