in

9 tips du kan använda varje dag för att få bättre självförtroende

tips sjalvfortroende

Är självförtroendet inte på topp? Ingen fara! Här är nio grymma små tips som du kan ta till dig och använda varje dag. Tids nog kommer självförtroendet garanterat vara bättre! Mer

1. Säg hej!

1

Att hälsa på nya människor som du aldrig träffat innan kan vara skrämmande. Men kom ihåg att alla dina vänner en gång har varit främlingar. Så var modig och säg hej ändå.

– Säg hej till en främling du går förbi på gatan, särskilt om du försöker komma över en blyghet. Sedan kan du reflektera över att du lyckades med det. Det kallas ett neurohack, förklarar Dr. Sean D. Young, professor i psykologi vid UCLA School of Medicine, till Elite Daily.

2. Bli bekväm med att vara obekväm

Enda sättet vi kan lära oss att bli mer självsäkra i situationer vi annars skulle känna oss obekväma eller awkward i är att dyka rätt in i dem, och känna sig okej med det.

Dr. Danielle Forshee, psykolog, förklarar att desto mer vi anpassar oss till och blir mer bekväma i våra omgivningar, ju mindre troliga är vi att försöka hålla oss ifrån dem.

– Om vi inte anstränger oss själva regelbundet och gör saker som får oss att känna oss obekväma, kommer vi inte ha olika sätt att se på världen och oss själva. Självförtroende sträcks av vår förmåga att visa oss själva att vi är kapabla och kompetenta i vår omgivning, på sätt som inte är typiska för oss.

3. Ge dig själv den äran du förtjänar

3

Har du avslutat ett riktigt stort projekt på jobbet? Har du nailat det senaste provet i skolan? Har du stått upp för dina åsikter när din vän uttalat sig negativt om något? Klappa dig själv på axeln och ge dig själv det erkännandet och äran som du förtjänar.

4. Var inte rädd för att fråga efter det du vill ha

Om du inte frågar kommer svaret alltid vara nej. Klyschigt, eller hur? Men det är sant. Om du vill ha något, våga fråga efter det. Stå rakryggad, titta folk i ögonen och säg det du vill säga. Svaret kan ju fortfarande bli nej, men då vet du åtminstone att du har gjort det du kunnat.

5. Peppa dig själv

5

Visst kan man alltid ringa sin mamma eller bästa vän för att få ett pepp-talk när man behöver, men det är viktigt att kunna boosta sitt eget självförtroende alldeles själv också.

– Innan jag tar på mig vilken uppgift som helst, ser jag till att mitt sinne är på rätt plats. För mig innebär det att kanalisera Beyoncé’s Sasha Fierce. Lyssna på musik som får dig peppad, tänk på en stund när du åstadkom något jättestort, håll fast i den känslan och låt det synas utåt, råder Heather Monahan, mentor.

6. Var medveten om negativt själv-snack

Vi alla är skyldiga till att tänka dåligt om oss själva någon gång. När vi står inför en situation eller uppgift som vi känner är alldeles för svår är vår spontana reaktion att fokusera på våra svagheter, och inte våra styrkor. Nej, ingen är perfekt och alla kommer inte bli bäst på allt. Men det minsta vi kan göra är vårt bästa.

– Om dina tankar är kontraproduktiva, ta en stund att göra om dem till mer hjälpsamma saker att tänka på. Den enkla förändringen i ’jag har ingen disciplin’, till ’disciplin har varit svårt för mig men jag jobbar på det’. kan ha en enorm påverkan, säger Jamie Price, friskvårdsexpert.

7. Embracea det som gör dig unik

7

– Oavsett om det är din hårtextur, hudfärg, accent, kropp eller kultur, älska alla dina unika kvalitéer och jämför aldrig dig själv med andra. När du väl har embraceat dina unika attribut kommer du ha en bättre relation med, och en mer positiv uppskattning till dig själv. Vår individualitet är vad som gör var och en av oss speciella. När du kan uppskatta det som gör dig annorlunda, kommer andra göra det också, säger Madeline Familia, VD och grundare av Creative Voices PR.

8. Kanalisera all positiv energi

Det du får är det du ger. Lite som karma, ungefär. Det finns en anledning till att uttrycket ”good vibes” har blivit så populärt. Positiv energi är ett mindset.

– Människor tar in energi från andra. Om du visar upprymdhet och glädje, kan den energin föras vidare till den du pratar med. Det gör att du både upplevs och känner dig med självsäker, säger motivationsföreläsaren Soulaima Gourani.

9. Meditera

9

Meditation kan hjälpa dig i att förstå dina tankar, och om du försöker lista ut var din osäkerhet kommer ifrån är allt du behöver ibland en lugn plats och mycket fokus på dig själv.

– Meditation kan hjälpa dig att utveckla din självmedvetenhet, vilket i din tur kommer hjälpa dig att studera dig själv, och tillåta dig att se var din osäkerhet kanske kommer ifrån. Daglig meditation kan hjälpa dig inse exakt vad det är som triggar din rädsla och ditt låga självförtroende. När du insett vad dina triggers är kan du börja jobba på din attityd och dina beteenden, säger Gustavo Oliviera, konsult vid The DeRose Method.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss