in

9 saker du bör göra dig av med NU – för att få ett härligare och renare hem

rensa hemma

Att rensa ut hemma är svårt, tar tid och är dötråkigt. Men efteråt är det sååå skönt, och rensningen blir faktiskt lättare när du vet vad du ska göra dig av med. Dessutom kommer ditt hem se fräschare ut direkt. Här är 9 saker att säga bye-bye till NU: Mer

 1. Förpackningar till elektronikprylar

  Varför sparar man ens dem? Själv har jag använt ursäkten ”om jag ska sälja den här sen så vill jag sälja den i originalförpackning”. Det har ALDRIG hänt. Gör dig av med kartonger och annat crap som bara tar upp plats!

 2. Gammal post

  Den där broschyren du har sparat om hur din tjänsepension funkar och alla rabattkoder som har gått ut kan du säga hejdå till. Det kommer liksom inte hända att du får användning för det. Rensa ut gamla papper och broschyrer och gör plats för nytt och fräscht!

 3. Duschdraperiet med grön-svart rand längst ned

  Folk är överlag alldeles för dåliga på att tvätta och byta ut sina duschdraperier. Tar man inte hand om dem så är risken stor att de möglar längst med nedre kanten, som ofta ligger mot marken och är blöt. Det är ofräscht och kan i värsta fall vara farligt. Om ditt draperi är tvättbart är det dags att köra den i en ordentlig tvätt, eller helt enkelt byta ut det!

  [adSpace]

 4. Halvtomma förpackningar i kylskåpet

  I ärlighetens namn är burkarna och förpackningarna som trängs i ditt kylskåp inte ens halvtomma, de har lite skrap i botten och du sparar dem av någon anledning. Och vi fattar, det är tråkigt att slänga mat, men att spara en syltburk med lite högst tvivelaktig sylt i botten eller ketchup som torkat in är bara onödigt. Se istället till att ha ordning i kylskåpet så att du äter upp allt och har koll på vad du har!

  cleaning%2Bout%2Bfridge%2Bscary

 5. Kvitton

  Handen upp alla som har en konstig gömma med kvitton hemma! Varför liksom? Oklart, men så är det. Självklart är det viktigt att spara kvitton till dyr elektronik eller skor och jackor som man lagt mycket pengar på, men vi lovar att du har betydligt fler kvitton än så. Bort med dem, det kommer kännas sååå skönt!

 6. Gammalt smink

  Den här punkten gör ont, vem vill SLÄNGA smink liksom? Men förmodligen är det så att du har smink hemma som du för din egen skull verkligen INTE borde använda. Detsamma gäller hudvårdsprodukter. Skönhetsprodukter som har torkat, bytt färg, luktar funky eller helt enkelt inte känns som de brukar är inget du ska ha på huden – släng det!

  [adSpace]

 7. Medicin som har gått ut

  En annan sak man verkligen inte ska experimentera med efter utgångsdatum är medicin, och ofta har vi mängder av gammal och oanvänd medicin hemma. Kolla noggrant igenom datumen på de läkemedel du har hemma och gör dig av med allt som har gått ut. Men kom ihåg att medicin inte ska slängas i soporna. Lägg den istället i en påse och lämna in på närmaste apotek så tar de hand om den på ett bra och miljövänligt sätt.
  8ba8f699 3302 4c38 acfb 794bee6c6c89

 8. Tidningar och böcker

  Den där högen med gamla tidningar som du någon gång ska bläddra i för inspo är det kanske läge att slänga ut, när bläddrade du i dem senast egentligen? Just det, never. Same goes för böcker: har du platsbrist hemma så är det en bra idé att rensa ut i bokhyllan och skänka bort böcker som inte är av sentimentalt värde för dig.

 9. Sladdar

  Hur kan det vara så att det i alla hem finns typ tio sladdar som man inte vet hur man använder? Har det gått några år och kanske till och med en flytt och du fortfarande släpar runt på samma gamla sladdar kan det vara dags att göra sig av med dem. Vi lovar: du kommer inte sakna dem.