in

9 saker du aldrig ska döma din bästa vän för

van dragare

Du och din vän må vara tajta som inga andra, och skulle aldrig kunna tänka er att inte finnas för varandra. Men ibland gör hen saker som du inte riktigt håller med om, men det betyder inte att det är fel. Här är nio saker du inte ska döma din BFF för. Mer

 1. När de är för upptagna för att hänga

  Ibland kommer livet emellan och man är mer upptagen än vanligt. Ja, det är jätteroligt att hänga med sin bästis, men du måste förstå när hen inte hinner ibland. Sedan finns det såklart en skillnad på när din kompis är stressad på grund av jobb, skola, eller familj samt när hen undviker att hänga med dig. Om det är det första: fråga om du kan göra något för att underlätta, och om du tror att det är det andra: prata med din vän och fråga vad det är som pågår.

 2. När de är brutalt ärliga

  Exempel: Personen du dejtat ett tag har betett sig som en idiot, men du har fortfarande känslor för hen (trots allt är ju inte känslor något man bara kan slå på och av). Om du då frågar din bästis om råd får du inte bli arg om hen säger precis som hen tycker. Din vän vill alltid ditt bästa, och om den du gillar inte behandlar dig rätt är det ju typ din bästis skyldighet att berätta vad hen känner. Kort sagt: Du kan inte bli arg på din vän för att hen ger ett ärligt svar.

 3. Hur de spenderar sina pengar

  Såvida inte din kompis alltid försöker snylta på dig, till exempel alltid låter dig betala för fikat osv, eller att ni bor ihop och hen alltid är sen med hyran så är det din väns ensak hur hen spenderar sina pengar. Du kanske tycker att hen inte borde köpt en massa inredningsprylar när hen bara får CSN och ändå inte har plats för att i sin lilla lägenhet, med du ska inte döma hen för det. Så länge inte din vän har skulder eller verkar ha ett shoppingberoende ska du hålla dina åsikter för dig själv.

 4. Deras klädval

  Bara för att du inte känner för att hoppa på den senaste galna trenden betyder det inte att det är fel eller fult om din bästis gör det. Ni är inte samma person, och har därav troligtvis olika klädsmak, så låt hen klä sig som hen vill – så kan du ha på dig det du vill.

 5. Att avsluta ett förhållande med någon du tyckte om

  Din bästis kanske dejtade eller var tillsammans med vad du tyckte var hens perfekta match, men din kompis avslutar det. Istället för att bete dig som om att du har förlorat någon, eller försöka få din bästis att tro att ingen någonsin kan mäta sig med den personen ska du komma ihåg att du inte vet hur det var att faktiskt vara i relationen.

 6. Att tillfälligt hamna på sidospår när det kommer till karriären

  Din bästis kanske alltid har pratat om att bli advokat, men så börjar hen jobba med något helt annat efter examen. Det betyder inte att din vän aldrig kommer börja jobba som advokat, eller att hen ”är på fel spår”. Din bästis kanske vill ha ett avbrott, eller bara spara ihop lite pengar så hen kan åka på en resa innan resten av jobblivet fortsätter? Du ska i alla fall alltid finnas där och stötta hen.

 7. Att hen försvinner lite grann i början av ett nytt förhållande

  Det händer alla. När man är i ett nytt förhållande vill man helst spendera all vaken tid med sin nya partner, och det är lätt att glömma av sina vänner. Låt din bästis njuta en smekmånad-perioden ett par veckor, och sedan kommer hen antagligen komma på att det var alldeles för länge sedan hen träffade dig. Om din vän däremot inte hör av dig inom en rimlig tid är det du som får ringa och boka upp en dejt mellan er snarast.

 8. Hens sexliv

  Om du inte tror att hen använder sex som ett självskadebeteende eller på annat sätt är orolig för att din vän kan bli skadad av sitt sexliv så är det inte din sak att bry dig om. Sex är en personlig grej och enbart hens val.

 9. När hen får nya intressen

  Hästar, datorer eller böcker kanske var det som fick dig och din bästis att bli tajta från början. Men bara för att hen får nya intressen, och kanske träffar nya människor genom dem, betyder det inte att din bästis inte kommer finnas kvar hos dig. Låt din vän göra det hen vill, så kan du göra det du vill. Ni kommer ändå finnas vid varandras sida.

Tack Hellogiggles för artikel-inspo!