in

9 riktigt bra halloween-filmer för dig som inte gillar skräck

halloween filmer1 700

Halloween är lika med höstlov och gott om tid för filmmys. Hör du till de som inte älskar skräck är här 9 roliga, mysiga och spännande filmer som vi tycker passar extra mycket som halloween-filmer. Mer

1. Familjen Addams (1991)
En riktigt rolig halloween-klassiker om den dysfunktionella och bisarra familjen Addams som lever sitt liv totalt omedvetna om att de från omgivningen uppfattas som, milt sagt, udda. Hela filmen är en enda stor och härlig halloween-fest av scenografi, kostymer, smink och läskiga detaljer. Se trailern här.

familjen_adams_halloween

2. Ghost Busters (1984)
Följ med när fyra vetenskapsmän med hjälp av någon form av teknologisk utrustning rensar New York fritt från övernaturliga varelser. Är du nyfiken på 80-talet och gillar humor är det här en film för dig! Se trailern här.

ghost_buster_

3. Monsters Inc (2001)
En film som är exakt lika rolig för äldre som för yngre. Ett högklassiskt Pixar-verk som drivs framåt av den stirriga enögda Mike Wazowski och mysmonstret Sulley. Monstrens uppgift går ut på att skrämma små barn och samla in deras skrik för att ge energi till monstervärlden. En dag råkar ett barn fastna i pälsen på Sulley och komma med in till andra sidan – monstervärlden, vilket får alla monster att fullständigt gå bananas av skräck. Se trailern här.

[adSpace placement=”auto”]

monsters_inc

4. E.T (1982)
En episk film om rymdvarelsen E.T som av misstag blir lämnad ensam kvar på jorden. Filmen kräver ett gäng pappersnäsdukar, så, nu är snyftvarningen utfärdad. Det handlar om vänskap, samarbete, förtroende, utanförskap, oförståelse. Och om att längta hem. Se trailern här.

et

5. Gremlins (1982)
Billy får en liten lurvig varelse, en mogwai, i julklapp. Skötselråden är enkla, inte mata den efter midnatt och den tål varken solljus eller vatten. Naturligtvis går något snett med skötselråden och mogawin klonar sig. Bara det att de klonade varelserna är elaka små varelser. Se trailern här.

gremlins

6. Jakten på den försvunna skatten (1981)
Harrison Ford i sin absolut bästa form. Fartfylld action och äventyr med inslag av oväntade och skrämmande effekter. En klassiker som vunnit fem oscars-statyer. Rankad som #34 på IMDb. Se trailern här.

[adSpace placement=”auto”]

forsvunna_skatten

7. Batman (1989)
Bruce Wayne som Batman och Jack Nicholson som ärkeskurken Jokern i denna actionpackade klassiker från serietidningsvärlden. Se trailern här.

batman

8. Toy Story 3 (2010)
Det här är både jättesorgligt och läskigt. Förutom det vanliga Toy Story-gänget med Andy i spetsen, en bebisdocka och en rosa björn med jordgubbsdoft, låter det läskigt? Nähe, kanske inte, men kolla filmen så får du se! Rankad som #79 på IMDb. Se trailern här.

toy_story

9. Trollkarlen från OZ (1939)
Det här är filmmusikalen om Dorothy som råkar ut för en tornado och som tillsammans med sin hund Toto sugs upp till landet Oz. Den enda som kan hjälpa henne hem igen är Trollkarlen från Oz. På väg mot trollkarlen träffar hon på fågelskrämman, plåtmannen och det fega lejonet som slår följe till trollkarlen. En riktig klassiker som är rankad #193 på IMDb. Se trailern här.

oz2

Bildkälla alla bilder

Vågar du dig ändå på lite skräck? Här är 23 halloween-filmer som garanterat kommer skrämma skiten ut dig