in

Res utomlands ensam i år – 9 peppiga anledningar

resan ensam

När man bestämmer sig för att se världen är det oftast tillsammans med en vän, familjen eller sin partner. Många drar sig för att resa ensam för rädslan av att vara just själv i ett okänt land. Men lugn, för vet du? Det kan bli hur roligt som helst! Mer

1. Du får välja själv.

resa02

Du bestämmer allting under resans gång. Vart du vill åka, när du vill åka och hur länge du tänkt vara borta. Därför behöver du heller inte rätta dig efter vad någon annan vill göra – som du egentligen inte är sugen på. Kom igen, bara att packa väskan och dra ut på äventyr!

2. Du måste ta dig ut ur din comfortzone.

resa04

Försök utmana dig själv utöver att du reser just ensam – bara att prata med någon ny på den lokala baren eller restaurangen är ju ett steg mot att våga vara mer självständig. Du kanske får en massa nya härliga vänner?!

3. Du blir modigare.

resa05

Och just genom att kliva ut ur din comfortzone gör det dig även mer bad ass. Visst kan det vara skrämmande att göra saker på egen hand men efter hand kommer du inse att det gör dig både starkare och modigare.

4. Du lär känna dig själv.

resa01

Du kommer säkert hinna vara med om både det ena och det andra under resans gång och utifrån detta även befinna dig i olika typer av situationer. På så vis kommer du också lära känna dig själv och hur du hanterar dina känslor utifrån det.

5. Du kommer att njuta av det lilla – något som kanske inte händer i vardagen.

resa06

När du reser ensam får du mer tid till att både tänka – och uppleva saker annorlunda. Kanske har du aldrig märkt exakt hur skönt det känns med sanden mellan tårna när du springer ner mot havet? Eller hur ett varmt sommarregn luktar när det slår emot asfalten i den pulserande storstaden du befinner dig i. Nu kommer du öppna dina sinnen desto mer och njuta av det lilla.

6. Du kommer (tvingas till) att lära dig leva i nuet.

resa07

Det finns ingen stress någonstans, heller inga måsten (well, förutom platser du vill besöka…). Njut av här och nu – vem vet när du kommer tillbaka?

7. Du är ett blankt papper.

resa08

Av alla som kommer att korsa din väg så är det med 99 procents säkerhet att ingen känner dig sedan innan. Tänk, hur häftigt är inte det? Det blir som ett litet nytt sidokapitel i ditt liv.

8. Det blir inget drama.

resa09

Eftersom du bara behöver tänka på dig själv och det du vill göra, och ha ut av resan blir det heller inget drama med någon respektive. Det är bara att köra fulls ös medvetslös (typ…).

9. Du kan passa på att unna dig ordentligt.

resa10

Bo på helt galna hotell, shoppa, äta gott och dricka läskande drinkar. Du är bara ung en gång i livet – det är bäst att passa på!