in

9 anledningar till att det var bättre att vara kär när man var yngre

hansion 2

Min första stora kärlek hette Dorian och vi var båda fem år (han är för övrigt någon slags supermodell idag så min smak var ju hyffsad redan då). Den första killen jag tog mod till mig och frågade chans på hette Jonas och han tackade nej. Deppigt? Nja, bara lite… Jag hade ju alltid Taylor Hanson. Och det var bara en av anledningarna till att kärlekslivet var SÅ mycket bättre förr! Mer

1. Det spelade liksom inte någon roll om både du och din bästis var kära i samma kille. Faktum är att det var ganska praktiskt. På så sätt kunde ni ju tillsammans smida planer för att lättast stöta på honom på skolgården och samarbeta i hur ni lättast skulle få honom på fall… Och prata om allt ifrån hans söta fräknar till hans skor i timmar.

2. Om du fick dissen drog du bara fram skolkatalogen och letade upp nästa kille att vara kär i. ”Öh, Richard i 8F ser ju söt ut, undrar var han har skåp någonstans…”

3. Det var fullständigt accepterat att vara kär i en kändis.
Under ett par månader låste jag varje dag efter skolan in mig på rummet med en (något skrynklig efter att jag råkat somna på den en gång) plansch på Taylor Hanson, lyssnade på ”I will come to you” och drömde att det var mig att sjöng till – på vårt bröllop.

4. Det räckte med ett litet leende från personen du var förälskad i för att sväva på moln i en vecka. Som min kompis så väl formulerade det för ett tag sen ”Jag kommer nog aldrig vara så kär som när jag var 14 igen.”

5. På 90-talet kunde man inte se sin förälskelses exhistorik eller andra gamar till flörter på sociala medier, utan svävade i tron om att hen gick och väntade på sin stora kärlek. Dig alltså.

6. Det krävdes inga timmelånga analyser. Med ett enkelt test i valfri tjejtidning (läs Veckorevyn) kunde du vara säker på att hen var ditt livs kärlek. Annars fanns ju alltid klassikern att äta salta pannkakor innan läggdags och se vem som sedan bjöd dig på vatten i drömmen. Personen sades vara ditt livs kärlek. Minns att jag varken drömde om vatten eller någon speciell. Vaknade däremot snustorr i munnen i en vecka efteråt.

7. Det var enkelt att stalka någon så länge man gick i samma skola. (Någon mer än jag som hämtade mitt spans schema i kansliet och sedan råkade dyka upp utanför gympahallen just när hans lektion var slut?) Sjukt effektivt. Att stå och lura utanför någons jobb eller skola nu känns ju tyvärr lite creepy.

8. Sex var ännu inte en del av ditt liv, (annat att du fattade att folk hade det och att det tydligen skulle vara himla skoj) Nope, lite hångel på skolgården eller i uppehållsrummet på sin höjd. Och faeen så mycket lättare det var.

9. Olycklig kärlek var något härligt. Nu känns det som att man ska dö när en relation tar slut. Då skrev man en dikt i sin dagbok, lyssnade på Titanic-soundtracket, grät en skvätt och tänkte sedan att det är ju ändå Taylor jag EGENTLIGEN vill ha. Och så var det bra igen. 😉

Känner du dig nostalgisk? Då tycker jag att du ska spana in 27 saker vi tyckte var SÅ coola på 90-talet!

Psst! Du har väl inte missat vårt lyxiga erbjudande? Just nu får du 6 nr av VeckoRevyn + mineralsmink från Pure Mineral för bara 199 kr! Ta del av erbjudandet här!

linnea byline ny