in

8 weekendresor (i Sverige) som du måste göra i sommar!

puffen sommar

Det är lätt att bli hemmablind och vilja fly landet så fort ledigheten är här. Men Sverige har mängder med mysiga platser som väntar på dig! Ta bussen, bilen eller tåget och upptäck de här pärlorna som finns bara några timmar i från dig. Mer

 1. Ät glass vid Göta kanal

  glass i stora lass

  Häng i mysiga Söderköping. Gå runt bland husen, dingla med benen vid kanalen och testa någon av de galet goda glassarna på ”Smultronstället”!

 2. Surfa i Varberg

  Lär dig surfa och låt vinden ta dig fram bland vågorna. Läget mellan Göteborg och Halmstad gör det lätt att bestämma kvällsplanerna efter en dag i vattnet.

 3. Njut på Höga kusten

  swimming

  Känn lugnet och chilla! Höga kusten har verkligen ett fantastiskt vackert läge med gulliga hus och höga berg.

 4. Gå på fest under bar himmel i Stockholm

  tradgarden

  Sommaren i Stockholm är någon speciellt. Häng på stranden, klippor, åk ut till skärgården över dagen. Gå sedan till någon av de roliga klubbarna på en innergård eller utomhus.

 5. Häng på en milslång strand på Österlen

  Ha en heldag på stranden med bad, glass och massor av sol. Silkeslen sand mellan tårna och ett kyligt men riktigt skönt vatten!

 6. Bada på Västkusten

  jump

  Haverdalsstranden, Capri havsbad eller valfri klippa. Bada, bada, åk båt, bada, ät god mat, bada, festa, bada.

 7. Byt Visby mot Fårö

  faro

  Först båt till Visby, och sedan ytterligare en båt men när du är framme är det värt det. Magisk strand, grym stämning och mäktigt landskap!

 8. Se midnattssolen i Kiruna

  sunrise

  Åk till Kiruna i början på sommaren och känn solens strålar dygnet runt. Solen är alltså uppe 47 dygn i sträck, så häftigt!!