in

8 saker som gör vardagen lite roligare

bucket list

När vardagen känns trist och dagarna bara avlöser varandra kan det vara svårt att se hur du tar dig ur det — här är en lista för hur du gör vardagen roligare genom åtta enkla förändringar! Mer

Har du fastnat i en vardag som känns minst sagt händelselös där dagarna bara avlöser varandra? Du går till jobbet och väntar på helgen (då du sover ikapp all stress från veckan) och har glömt bort det viktigaste av allt — dig själv?

I 20-års åldern är det vanligt att ha en föreställning av att du ska leva ditt bästa liv med fantastiska äventyr och spontana upptåg. Men perioder av en långsam vardag är betydligt vanligare. Elite daily har listat åtta saker som gör vardagen mer spännande:

1. Restaurang mitt i veckan

Oavsett om du har sällskap eller inte, vänta inte till helgen med att käka god mat ute!

2. Ta en omväg

En av de första sakerna i din vardag som går på autopilot är din väg från hemmet till jobbet. Testa en ny cykelväg eller hoppa av en hållplats innan du ska av och promenera sista biten. Det kommer kännas uppfriskande för en inrutad hjärna med nya intryck.

3. Möblera om hemma

Okej, det kan kännas som ett stort projekt att möblera om, men uppdatera med nya detaljer eller flytta på en lampa eller ta bort några kuddar. Att förändra din hemmiljö kommer få dig att våga tänka utanför boxen på fler plan.

4. Bocka av din bucket list

De allra flesta har en lista med saker de vill göra i livet, även om den kanske inte är nedskriven. Den listan är nog det sista du tänker på att bocka av när du är inne i ett ekorrhjul. Men med hjälp av de tidigare stegen kanske det känns lite lockande att titta på listan igen?

5. Ha något att se fram emot

Vare sig det är en längre resa eller en weekend kan det hjälpa att ha något inplanerat lite längre fram som du kan se fram emot. Att längta skapar små lyckorus i vardagen.

6. Stimulera din hjärna

Läs den där boken du alltid velat läsa, lyssna på en ny podcast, börja följ en spännande ny serie eller titta på den där dokumentären alla pratat om. Att ta in ny information stimulerar din hjärna och gör dig mer kreativ. De bästa med denna punkt är att du inte behöver lämna soffan!

7. Skärma av

Jämför inte ditt liv med alla andra på sociala medier, det kommer få ditt liv att kännas tråkigare oavsett vad som är sant. Ta på flygplansläge om det behövs och låt din hjärna vila från intryck ett tag.

8. Gå på dejt

Har du långtråkigt, är rastlös och känner att din vardag går på autopilot finns det inget som livar upp mer än att träffa en ny person. Ta tag i den där tinder-konversationen som glidit ut ur sanden för längesedan fastän du var ganska intresserad, oavsett om det inte blir så trevligt som du tänkt dig har du brutit vardagslunken mot lite spänning!