in

8 otroliga platser på jorden du borde besöka innan du fyller 30

resmal du borde besoka innan 30 veckorevyn

Det är många som gillar att resa och upptäcka världen. Det fantastiska med att resa är att du märker att ingen plats är den andra lik och många resmål är ofta rena rama paradiset i jämförelse med din gråa stad här i Sverige. Här har vi listat åtta riktigt coola platser du verkligen borde besöka om du får möjlighet. Mer

 

 1. Denali nationalpark i Alaska

  berg

  Om du är en person som gillar att vara utomhus är det här stället för dig. Här kan du bestiga Nordamerikas högsta berg, stanna över natten och förhoppningsvis få en glimt av norrsken. På sommaren är det dessutom solljus 20 timmar per dygn.

  Hmm… Låter inte det här lite som att åka norrut i Sverige? Jo, det är ganska likt faktiskt, fast med högre berg!

 2. Galápagosöarna

  galapagos
  De här vulkanöarna runt ekvatorn är ett helt otroligt ställe med fantastisk natur och otroliga djur.

  LÄS MER: Spara pengar på ett roligt sätt? Ja, det går faktiskt! 

 3. Stora barriärrevet

  barriärrevet
  Om du gillar att dyka och resa så är det stora barriärrevet utanför Australiens kust ett måste. Korallrevet sträcker sig 225 mil och huserar tusentals olika arter av fiskar och koraller.

  Men det är bråttom om du vill få en skymt av det vackra färgskådespel som finns där. Revet är på väg att dö ut på grund av miljöförstörning. Så egentligen kanske du gör bäst i att inte flyga över hela jordklotet…

  LÄS MER: Så sparar du dina pengar smart – det är inte så svårt som du tror

 4. Machu Picchu i Peru

  macchu_picchu
  Den här antika inkastaden byggdes på 1400-talet  mitt i ett bergsmassiv isolerat från modern civilisation. Det går att vandra den gamla inkaleden men det går bussar dit också.

 5. Antarktis

  antarktis
  Jordens mest avlägsna kontinent. Här finns inga städer att besöka utan hela stället består av ett fruset landskap. Wow!

  LÄS MER: 9 peppiga anledningar som får dig att vilja resa utomlands ensam det här året

 6. Petra i Jordanien

  petra
  Den här antika platsen är känd för sin arkitektur huggen ur sten. Hela området är fullt av berättelser om en tid då människor levde där för fyra tusen år sedan.

 7. Döda havet

  döda_havet
  Här jan du flyta utan någonting till hjälp eftersom vattnet är så salt. Att dricka vattnet är livsfarligt – därför är det inte så konstigt att det inte finns några växter och djur i havet. Allt är dött. Därav namnet.

  LÄS MER: Så sparar du ihop till din dröm – 5 enkla tips

 8. Cinque Terre i Italien

  cinque_terre
  Fem städer belägna på bergssluttningar. Otroliga vyer över havet blandat med promenader i små smala gränder och mysiga restauranger är vad Cinque Terre bjuder på. Ett måste!