in

8 klockrena sätt att minska pluggångesten (ja, det funkar faktiskt!)

tips plugga inlärning

Att återgå till plugg kan vara spännande och kul, men för många också förknippat med höga krav, stress och press. Men det finns små och enkla sätt att minska pluggångesten, här är 8 av dem: Mer

 1. Pimpa ditt skåp

  anigif enhanced 29703 1407444295 1

  Att öppna ett grått och illaluktande skåp fyllt med tråkiga böcker är aldrig kul. Passa därför på att inreda det med glitter, bilder på saker du gillar och kanske något som luktar gott!

 2. Köp en fin kalender/ladda ner en fin kalenderapp

  tumblr m98olgfGRX1rpwthr

  Om man nu ändå måste ha koll på tusen saker kan man lika väl skriva ner dem på ett fint ställe!

 3. Planera, planera, planera

  giphy 38

  Kolla igenom skolans provschema så snart som möjligt och prata med dina lärare om hur proven och tentorna kommer att fördelas. Det kommer göra din planering enkel och plugget lättare!

 4. Köp fina sängkläder (och annat pynt!)

  giphy

  Då kommer det inte kännas alls lika jobbigt att läsa det där sista kapitlet i sängen. Och dessutom är det vara lättare att slita sig från Netflix om man har ett härligt sovrum och säng att landa i!

 5. Hitta rätt inlärningsteknik

  635922832360675432 1763852986 leslie%20knope%20organized

  Att veta hur man bäst lär sig saker underlättar plugget enormt. Memorerar du saker bäst genom att skriva ner dem, skriva i olika färger, lyssna eller kanske genom att öva in dem tillsammans med en kompis? Hitta just ditt sätt.

 6. Köp fina block, pennor och post its

  1000w

  Allt blir bättre med lite färg, form och glitter! Skaffa fina block, bra pennor och post it-lappar som gör det roligare att plugga.

 7. Skriv upp alla lediga dagar

  fifomQ

  Den som väntar på något gott… Skriv in alla röda (och andra roliga!) dagar i din kalender eller på ett papper på väggen. På så sätt vet du att en sovmorgon och ledighet aldrig är långt borta!

 8. Sätt ribban där du vill ha den

  giphy

  Alla måste inte vara bäst på allt. Det är okej att inte alltid ha högsta betyg och att stressa sönder sig själv. Vad är viktigt för dig? Vad är viktigast för din framtid? Hur mycket orkar du? Du är din egen chef.

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug