in

8 saker som gör din syster till din bästa vän

systrar

Min syster är min vapendragare och min partner in crime. Hon skulle aldrig tveka att ställa upp och har sett fler sidor av mig än någon annan. Hon är den som känner mig bäst och är utan tvekan min bästa vän. Ibland är det svårt att sätta ord på varför något är som är, men här är ett försök. Mina åtta anledningar till varför en syster även är en bästa vän. Mer

[adSpace placement=”auto”]

Ni delar uppväxt

”She knew you before you were a cool kid”. Syrran vet exakt hur du var när du var liten, vad som gjorde dig ledsen och glad och vilka motgångar du haft – utan att du behöver berätta om det.

Hon vet dina djupaste hemligheter

Från dina spårade orostankar mitt i natten och ditt singelbeteende till dina tvätt- och städvanor. Hur sällan du byter dina lakan och handdukar eller hur osnyggt du hanterade din senaste flört. Syrran vet och dömer aldrig.

Ni kan gräla utan att det känns läskigt

Ni har slagits, retats och bråkat förr (många gånger!) och ni vet att ni kommer att bråka igen. Och att ni kommer att bli bästa vänner igen också.

Du kommer alltid få ett ärligt svar

En del människor säger det du vill höra och inte alltid det du behöver höra. Din syster har aldrig anledning att försköna något. Du får ärliga åsikter om allt – från din senaste hårfärg till vad hon tycker om din nya kille.

Hon är din bästa accessoar

Hur många outfits, väskor eller smycken du än köper har du insett att syrran alltid kommer vara din bästa accessoar – vid alla tillfällen. Från shoppingen på stan, via utekvällen, till den där stela släktmiddagen. Den här accessoaren kan ju (förutom att hjälpa dig platta håret i nacken) förstå hur du känner och tänker bara genom en enda min. Guld värt.

Avståndet spelar ingen roll

Ni kan vara långt ifrån varandra utan att känna rädsla för att vänskapen ska ta slut. Ni VET att ni har en koppling som man inte kan ursäkta sig ifrån. På nästa familjemiddag kommer hon sitta där liksom.

Familjen kommer alltid vara er gemensamma nämnare

Ni kan analysera, skratta åt och oroas över övriga familjemedlemmar ihop. Ingen familj är perfekt och att ha någon att dela det med, att slå sitt huvud ihop och prata om det med är ovärderligt. Liksom att kunna sörja er närmaste ihop när det behövs. Lika ovärderligt som att kunna skratta åt pinsamheter er pappa gjorde när ni var små (och fortfarande gör) eller hur lite ni förstår er på er mamma ibland.

Hennes lycka är din lycka

Handen på hjärtat. Med många vänner känner man någon gång avundsjuka och visst har det hänt att man knutit handen i fickan och något bittert gratulerat en framgång. Men inte med syrran. Hon är din familj och någon du unnar all lycka och framgång i världen. Går det bra för henne är du att stoltare än någon annan.