in

8 anledningar till att du borde bo ensam någon gång i livet

Tanken av att bo ensam kan skrämma många, men ärligt talat så är det faktiskt varken läskigt eller behöver kännas särskilt ensamt. Tänk ändå på hur mycket du kommer lära dig (och vad du kan göra när ingen annan ser eller hör). Mer

1. Du kan se dina favoritserier utan att någon lägger sig i vad du tittar på

Visst kan det vara riktigt mysigt med sällskap i soffan framför en bra tv-serie eller film, men det är inte alltid så lätt att komma överens om vad man ska titta på. Är du ensam så slipper du lägga massa onödig tid på en diskussion och mer tid på just din favoritserie.

2. Och laga mat som du (men konstigt nog ingen annan) gillar

Som knäckebröd med kolasås, ketchup på pannkakor eller makaroner och sweet chilisås. Ingen annan verkar förstå hur gott det är – och då är det tur att du inte behöver bry dig om någon annan när du lagar din egen buffé av godsaker.

3. Du kan lyssna på sjukt hög musik

Det är ingen som klagar och ber dig att sänka volymen för hen tittar på tv eller ska sova (möjligtvis grannen då’rå men det är ju en annan femma).

4. Och slippa slåss om garderobsutrymme

Du behöver inte oroa dig för att utvisa dina plagg till källaren (eller ännu värre: återvinningen!) för att någon annan ska få plats för sina. Det är din garderob och du bestämmer över allt som finns där inne.

5. Du har dina egna regler för hushållet

Vill du bara diska varannan dag eller orkar bädda rent var fjortonde dag så är det ditt beslut och ingen kan lägga sig i det. Du behöver heller inte oroa dig över någon annans kaos (eller för den delen, prydlighet).

6. Du får komma hem till en tom lägenhet och njuta av tystnaden (och gå på toa med öppen dörr)

Tänk att få njuta av tystnaden efter en stressig dag på jobbet utan att någon ska fråga dig om allt. Du lär dig även att uppskatta ditt eget sällskap lite mer, att få sitta i lugn och ro och ”bara vara”.

Bonus: Gå på toa med öppen dörr ÄR underskattat!

7. Du får lära dig saker ”den hårda vägen”

När du inte har någon annan till hands så får du också göra det mesta själv. Vilket i sin tur gör att du lär dig nya saker hela tiden!

8. Du kan med säkerhet veta att oavsett vad som händer så klarar du dig på egen hand

YAAAS! Och hur coolt är inte det?!