in

7 tips på hur du blir din egen superwoman

bli sjalvsaker klara sig sjalv

Ibland är det alltför lätt att känna sig ynklig och spela offer, där vi spärrar upp våra hundögon och tar till tårarna för att få hjälp med alla våra problem – TROTS att vi faktiskt kan klara av dem själva… Sluta med det. Spana in de här 7 tipsen. Mer

Nedan följer bra saker du kan säga till dig själv när du har fått punktering och bara vill ringa till din partner eller polare så att hen kan lösa allt. Eller till dina föräldrar när du inte har en aning om hur du ska lösa ekonomin så att den ska gå runt. Du klarar av mer än vad du tror så se till att bevisa det för dig själv!

1. Sluta klaga på världsliga saker

giphy-11

När vissa saker händer är det okej att tycka synd om sig själv, men gör inte det om du till exempel måste rensa avloppet. Ring inte någon som fixar de sakerna bara för att du inte orkar och för att du fått för dig att ”andra gör det bättre”. Bli din egen hjälpare så ska du se att det kommer kännas som att du klarar allt när du väl fått bort allt hår i avloppsbrunnen (hur äckligt det än må vara).

2. Välj inte den enklaste vägen

giphy-2

Att spela offer är ett enkelt sätt att komma undan saker. För face it, det kräver inte mycket energi och självförtroende för att lägga sig platt ner på rygg och tycka att alla i hela världen ska ta hand om dig, för att ditt liv just idag kanske inte går enligt planerna. Försök att tänka positivt och fortsätta kämpa för det du vill. Allt är inte bara ett samtal iväg utan vissa saker kommer du få kämpa för.

3. Gör något!

giphy-8

Sluta tänk att att inget bra någonsin händer dig och att det är lika bra att behålla dina drömmar i duschen. Det är bara att se till att göra saker. Gör något litet, gör något stort, gör bara något! Det är såklart alltid jobbigt att göra en förändring i ditt liv men den minsta förändring kan göra stor skillnad. Se till att få arslet ur vagnen och sök in till skolan, sök ditt drömjobb eller gå på den där auditionen. När du tagit tag i det så kommer förändringen.

4. Trötta inte ut dina lyssnare

giphy-6

Det är lätt att varje gång du träffar dina vänner dra upp samma problem om och om igen. Dina vänner är inte där för att lyssna på hur du inte tar tag i saker, utan finns där för att hjälpa dig att komma vidare med dina problem. Det är lite taskigt att be om deras hjälp, och att de ger av sin tid och hjälper dig och du sedan struntar i att lyssna. Och att du dessutom går tillbaka till att berätta om alla problemen nästa gång ni ses, igen… Det kan sluta med att de tröttnar. Visa istället att du lyssnat på deras råd och försök göra en förändring i ditt liv.

5. Bli din egen huvudroll

giphy-4

Du förtjänar att vara din egen huvudkaraktär i filmen om ditt liv. Sätt inte någon annan i centrum bara för att du anser att personen är bättre på i princip allt. För så är verkligen inte fallet. Låt inte någon annan göra jobbet, bara för att de kanske kan mer om det, utan ta hjälp av dessa människor så kommer du själv att utvecklas och bli bättre. Det är viktigt att finnas där för andra och ge andra komplimanger för hur duktiga de är. Dock får du aldrig glömma att också du har fantastiska kvalitéer som andra säkerligen är lite smått avundsjuka på.

6. Agera som den kraftkälla du är

giphy-5

När du insett vilken kraft du har över ditt liv så kan du tänka på de här punkterna, för det gör en kvinna som vågar, vill och kan ta saken i egna händer.

  • Anklaga inte någon annan för dina problem. Även om så är fallet så är det bara du som kan fixa till det och göra något åt saken. Det tar bara energi att anklaga någon annan.
  • Låt inte ditt förflutna stoppa din framtid. Vad du än har i din ryggsäck så går det alltid att göra ändring i framtiden så den blir lättare.
  • Låt inte dina misstag definiera dig som person, utan lär dig av dem och gör det bättre nästa gång. Och lova att aldrig sluta följa dina drömmar för att det är den enklaste utvägen.

7. Ta ingen skit, någonsin

giphy-10

Se till att aldrig någonsin låta någon tala om för dig att du inte kan göra vissa saker. Eller att vissa jobb kanske inte passar dig. I det läget ska du bara hålla huvud högt och bevisa motsatsen. Det betyder alltså inte köpa glass och kolla på netflix i en vecka. Du kan göra ALLT du vill här i livet. Det gäller alltifrån att sätta upp en tavla till att starta eget företag. Allt du behöver är att påminna dig om att du är superkvinnan i ditt liv och att allt är möjligt bara du ger dig tid och kraft att förverkliga det. ?