in

7 tecken som visar på att det är dags att avfölja

7174b21d56

Hur svårt det än kan vara att sluta följa människor i sociala medier så är det i vissa fall nödvändigt. Inte minst för vår mentala hälsa. Såhär vet du när det är dags att avfölja! Mer

Alla har vi personer i vårt flöde som det är dags att sluta följa. Konton som kanske bara tar upp plats och gör att vi missar uppdateringar från vänner och bekanta som faktiskt betyder något för oss. Passar någon av följande punkter in kan du med gott samvete sluta följa.

1. Följningsmysterium – vem är ens det här?

giphy

När det för femtioelfte gången kommer upp en bild på ett par som du absolut inte har någon koppling till eller ens vet varför du följer är det dags att ta ett beslut. Kanske började du följa dem på grund av en bra bild eller ett svagt ögonblick när du tyckte du följde för lite människor. Eftersom du inte känner personerna kommer de inte ens bry sig att du slutar följa dem. Så avfölj. Direkt!

2. För mycket text

giphy-2

Vissa texter är fantastiska, inspirerande och berör. Oftast kanske du inte har ro nog att orka läsa dem eftersom det är bilderna du vill åt. Känner du att du bara bara scrollar igenom text och blir uttråkad och istället börjar tänka på vad du ska äta om någon timme, avfölj!

[adSpace placement=”manual”]

3. Katter, katter och åter katter

giphy-4

Djur i all ära men inte bara… Har du en vän som endast tar bilder på sitt husdjur så kan du alltid fortsätta följa av rena vänskapsskäl. Och uthärda den elfte bilden på hens katt i ditt flöde. Men då det känns som att din vän uppdaterar djurbilderna mer för sig själv än någon annan, och det för dig känns det mer som att du följer hens husdjurs liv än din kompis – då får man faktiskt sluta följa.

4. Bara blurriga bilder

giphy-6

Bilder som aldrig säger dig någonting och som du ibland inte ens kan se vad de föreställer är inte så fett. Det spelar ingen roll vilket förstoringsglas du använder eller hur du vrider på telefonen, du kan verkligen inte se vad det är på bilden. Det är lite slöseri på din värdefulla sociala medier-tid. Har du den känslan så är det på tiden att dessa bilder slutar poppa upp när du vill ha en lugn och skön stund med din mobil.

[adSpace placement=”manual”]

5. För mycket redigering

giphy-9

Vissa människor har lätt för att redigera sina bilder alldeles för mycket innan de laddar upp dem. Om du känner att det inte finns en möjlighet i världen att något kan se ut på ett visst sätt eller bara tycker att alla bilder ser väldigt oklara ut så sluta titta på dem. Du kommer bara bli irriterad av att titta på bilder som gått igenom tusen olika filter.

6. Bombarderat med selfies

giphy-5

En person, en vinkel, ett leende och ett höjt ögonbryn. Känns det igen? Det är faktiskt inte jättekul att titta på. Det får gärna vara ett kort på personen, men den får gärna innehålla något mer eller ha ett roligt budskap. Och är du rädd att personen tar illa upp så behöver du inte vara orolig eftersom det aldrig visas för personen att du avföljt hen.

7. Inte alls kul, inte ens lite

giphy-7

Det är allmänt känt att smaken är som baken, delad. Du behöver inte tycka att alla människor har den bästa humorn, storytelling-skillsen eller fotograf-genen. Så var inte rädd för att ta bort saker som bara gör dig deppig, sur eller rent av opepp. Dålig humor, skämt eller uppdateringar går fetbort.

Se till att rensa ditt flöde så det ger dig energi och uppdateringar från sådant du bryr dig om!