in

7 snälla saker du kan göra för dina kollegor – kommer garanterat bli uppskattat

snalla saker kollegor

På jobbet går dagarna i ett, det är stressigt och ibland kanske lite halvtråkigt. Du och dina kollegor kämpar det bästa ni kan, men ibland kan alla behöva bli på lite bättre humör. Här är sju saker du kan göra för dina kollegor som de verkligen kommer bli glada för! Mer

 1. Ta ett möte utomhus

  Det är alltid skönt med frisk luft, något man inte får så mycket av om man är inne och jobbar hela dagarna. Om det är varmt ute kanske ni kan ta ett möte i en park någonstans, och om det är kyligare kan det gå lika bra med en promenad runt kvarteret medan ni diskuterar jobbsaker. Två flugor i en smäll helt enkelt!

 2. Ta en kafferast

  För att kunna vara fokuserad hela dagen behöver man små pauser ibland. Om du ska iväg och hämta en kopp kaffe, fråga dina kollegor om de vill följa med. Prata om något annat i fem minuter. Och om dina kollegor är extra trötta och stressade? Ta med en kaffekanna och muggar till dina kollegor. Små saker betyder mycket.

 3. Erbjud din hjälp

  Om du vet att en kollega har en uppgift hen hatar eller som hen har svårt med, erbjud dig att hjälpa hen eller gör det åt dem (obs! gör det bara så länge du känner att du själv har tid). Om du har tur kanske kollegan i sin tur hjälper dig nästa gång du har svårt med en arbetsuppgift.

 4. Skicka en rolig video

  Vi behöver alla få skratta med jämna mellanrum. Om du har en rolig video som alltid får dig på bättre humör så skicka vidare den till dina kollegor så att de också får muntras upp. De kommer garanterat uppskatta gesten.

 5. Dela med dig av tips

  Har du testat en ny, grym restaurang? Läst en jättebra bok? Sett den nya biofilmen som var jättespännande? Dela med dig av det till dina kollegor! Om du vet att en av kollegorna älskar att läsa, varför inte ta med boken och låna ut den?

 6. Lyft dina kollegor

  Alla gillar att få bekräftelse och beröm. Om en kollega gjort något extra bra det senaste, se till att lyfta det! Säg det till hen, berätta för alla på ett möte när chefen är där. Vi lovar, det kommer göra hen superglad!

 7. Föreslå en AW

  Du och dina kollegor kanske kommer överens jättebra på jobbet, men ni umgås aldrig annars. Ändra på det! Föreslå en AW, det behöver inte alls vara avancerat. Bestäm ett datum och så får de som kan hänga på. De som inte kan den gången kan säkert följa med på nästa.

Tack Bustle för artikel-inspo!

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR