in

7 saker vi hoppas kommer hända – nu när vi kan dansa fritt

photo 1430807304629 07adaeffd303

Lagen om danstillstånd är slopad lagom till helgen. Så nu är det fritt fram att dansa hur som helst, var som helst. Nu när det inte finns någon lag som stoppar oss att spontandansa hoppas vi att allt det här kommer hända. Mer

Lagen om danstillstånd tillsattes på 30–talet eftersom man trodde att ungdomars dans och musik skulle leda till kriminalitet och oroligheter. (Eh, okej…) Nu har riksdagen valt att ta bort lagen vilket innebär att barer och restauranger kommer slippa ansöka om danstillstånd och att det är helt okej om det skulle uppstå spontandans till musik ute på gator och torg.
Nu finns det – äntligen! – en chans att de här 7 sakerna kan att hända oss:

1. Dancebattle

giphy-11

Vår första önskan skulle vara att vi kunde få se ett häftigt dance battle mitt ute på gatan. Det får mer än gärna vara medlemmar från Step up-filmerna som battlar. Tänk vilken stämning.

2. Flashmob

giphy-13

Eller få en spontan gratishow mitt ute på gatan som vi dessutom får ta del av. Alla har vi väl drömt om att få vara mitt i ett danshav av glada människor? Och särskilt efter en alldeles för lång arbetsdag. Vem skulle inte bli glad av en flashmob, liksom.

3. Bli upptäckta av Beyoncé

giphy-14

Drömmen vore ju om Beyoncé skulle komma förbi torget i samma stund som vårt gäng flashmobar. Hon tycker då att alla som är där är så grymma att hon ger ut gratisbiljetter till sin konsert på kvällen. Eller att hon inser att vårt sanna öde är som hennes bakgrundsdansare. Man kan ju alltid drömma.

[adSpace placement=”manual”]

4. Träffa vår Channing Tatum

giphy-12

När alla faller ut i spontan dans så inser jag eller någon annan att jag hör hemma i dansvärlden. Att bli upptäckt och hamna på en skola för dans och möta sin Channing Tatum skulle ju inte sitta fel.

5. Dirty dancing-lyftet

giphy-16

Lyftet bland alla danslyft är såklart Dirty dancing-lyftet. Och hur det än blir så kan det inte bli helt fel. Antingen vill vi att det ska misslyckas så fatalt att vi skrattar i timmar efteråt…

giphy-17

… eller att det sker Ryan Gosling och Emma Stone-style. Om vi lyckas eller inte spelar inte så stor roll. Vi vill bara att det ska hända!

6. Dansa mitt i gatan

giphy-15

Nu kan äntligen våra fantastier bli sanna. Vi hittar vår älskling i danshavet, dansar tills det blir mörkt och hamnar sedan på en tom gata under ett rödljus. (Det finns en anledning till det finns något som kallas att bli ”notebooked”).

7. Spontandans med gänget

giphy-19

Nu när vi inte behöver söka tillstånd för att vara en hel grupp människor som dansar hoppas vi såklart att det blir fler Grease–moments. Där våra klasskamrater eller arbetskollegor sätter på musik och börjar spontandansa, både på lunchrasten och efter jobbet.