in

7 saker som gjorde den första kyssen så speciell

kissing puff
Bildkälla: weheartit.com

Sekunderna innan det skulle ske så knöt sig magen. Jag var övertygad om att det som nu hände skulle vara livsavgörande. Jag gick i femman, hade en brutal handsvett, och en bild av kyssar byggd på Dawsons Creek. Gud, kommer ni ihåg nervositeten? 😉

Mer

Det kändes som att allt hängde på det här. Det hade planerats noga och diskuterats med tjejkompisarna långt innan det var dags. Här är 7 saker jag minns från första kyssen.

1. De förberedande tipsen

När tjejgänget insåg att möjligheterna för att få kyssas blev lite fler så började en intensiv planeringsfas. Vi läste Veckorevyn (så klart) och lärde oss tips om hur man kunde öva på sin hand genom att kyssa mellan tummen och pekfingret. En del hade även hört talas om att det skulle fungera bra att övningskyssas med en tomat. Hur långt vi tog dessa tips låter vi vara osagt, va?

de9de365e4d86ff4f709cf392b11ba1c

Bildkälla

2. Hur mycket är lagom?

En annan sak som ventilerades med bästisen var hur mycket som kunde vara lagom. Var det något som den första kyssen skulle vara så var det lagom! Hur mycket tunga är lagom mycket tunga? Hur mycket ska man röra den för att kyssen ska bli lagom intensiv?

tongue2

Bildkälla

 

3. Den filmiska förväntan

Medan vi lyssnade på Sixpence Non The Richers ”Kiss me” såg vi Dawson och Joey kyssas varje vecka. Och Titanic-kyssen ska vi inte tala om. Eller när Elin och Agnes hånglar i baksätet på bilen. Det fanns många kyssar att inspireras av och förväntan på det perfekta ögonblicket med den ännu mer perfekta kyssen tillsammans med den mest perfekta människan fick oss nästan att gå under av skräckblandad förtjusning.

kiss

Bildkälla

4. Den pinsamma frågan

Osäkerheten ställde ju helt klart till det. Vi är många som råkade ut för att få vårt ”perfekta tillfälle” en aning dödat av den stammande frågan ”Ska… ska, ska vi? Alltså, ska vi… hångla?”

rain

Bildkälla

5. Det här med tänderna

Den största frågan av alla inför första kyssen var ju ”Vart gör man av tänderna?”. Det var helt omöjligt att förstå hur man kunde bära sig åt för att så många tänder skulle vara på samma plats samtidigt utan att slå mot varandra. Ännu större var skräcken om man hade tandställning.

braces2

Bildkälla

6. Sekunderna som avgör

Ingen kyss senare i livet har någonsin varit så tidsmedveten som första kyssen. Minns ni att man räknade tyst för sig själv? Minst 15 sekunder kändes rimligt för att man ändå skulle få kalla det för hångel. Men allra helst skulle man passera 30 sekunder. (Alltså, 30 sekunder utan att tänderna slogs mot varandra, vilken utmaning!) Om vi inte räknade själva så var det nog ingen större katastrof, om någon av dina bästisar bevittnade detta så höll hen räkningen åt dig.

giphy

Bildkälla

 

7. Lättnaden

Det bästa med den första kyssen var ju ändå när den var över. Hur det än gick med tänderna, och vare sig kyssen var magisk eller en helt vanlig kyss så var sekunden efteråt det största ögonblicket. Nu kände man sig lite äldre. Lite visare. Lite coolare. Och framförallt sugen på att göra det igen.

yay

Bildkälla

 

Hur var din första kyss? Dela gärna med dig! <3
Både roliga, pirriga, spännande och alldeles vanliga kysshistorier välkomnas! Några av dem sammanställer vi till läsarnas egna kyss-lista. Maila oss!

 

hannah byline veckorevyn3