in

7 saker du påminna dig om när du känner att du inte duger

rmfbbonr1n

Alla har vi dagar då tron på oss själva inte riktigt är på topp och där inget går som planerat. Spana in de här tankarna för en minut och inse varför du inte ska vara så hård mot dig själv. Mer

1. Saker tar tid

giphy

Lyckas du inte första gången och heller inte andra, tillåt dig inte känna dig misslyckad för det. Saker tar ALLTID längre tid än man har trott och det kommer alltid lite gupp på vägen. Tillåt dig att misslyckas så många gånger du bara kan och låt alla processer ta sin tid. Du kommer lära dig så mycket mer än någon som lyckas på direkten. Och ger du dig tusan på att du ska lyckas så kommer du att nå dit, så småningom.

2. Det finns alltid en anledning

giphy-10

Även om du inte kan se en anledning till varför du har det lite jobbigt just nu betyder inte det att det inte finns någon. Låt dig själv ha en tung period, bara du intalar dig själv att du kommer klara dig igenom den. Utan vissa svårigheter i livet kommer vi aldrig lära känna våra styrkor och svagheter. Ta reda på vad du tycker är jobbigt och se om du kan försöka bearbeta det. Gå inte och låtsas som att allt är okej, utan låt dig känna att livet är lite tungt ibland. För då vet du när det är riktigt sjukt bra.

[adSpace placement=”manual”]

3. Sociala medier påverkar mer än du tror

giphy-2

Mångas liv ser ut att vara alldeles perfekta på sociala medier. Ibland kan det verka som att alla har kommit sååå långt i sina liv och är sååå lyckliga, medan du har kommit myrsteg ifrån där du var när ni sista träffades och aldrig kommer bli så lycklig. Påminn dig själv att så inte är fallet. Titta dig omkring och se vad du har för bra saker i ditt liv och njut riktigt mycket av det, utan att lägga upp det på sociala medier. Du behöver inte hela tiden vara uppkopplad för att hitta platsen du mår bäst på. Fokusera på dig själv och ditt välmående så kommer andras liv bli mer av en inspiration och motivation än ett stressmoment.

4. Glöm inte att njuta av resan mot målet

giphy-3

Livet kan ibland liknas vid en bilresa, där hela fantastiska världen susar förbi utanför fönstret, men där du missar allt eftersom du sitter med huvudet nerböjd i en karta och håller på att hitta kortaste vägen till slutmålet. Ibland är den bästa vägen inte den som du har tänkt att ta utan det som bara blir. Njut av vad som händer precis under näsan på dig och även av alla fantastiska stunder resan till ditt mål har att erbjuda. Är du öppen och njuter av resan kan det hända att ditt mål blir något helt annat fantastiskt som du inte hade räknat med.

[adSpace placement=”manual”]

5. Det förflutna är svårt att glömma

giphy-12

Sluta tänk på ditt förflutna. Det som gjordes då går inte att göras ogjort. Försök komma tillfreds med och omfamna ditt förflutna även om det är svårt. Det är lätt hänt att gå och älta något i flera dagar, veckor eller till och med år. Om du aldrig kan släppa det som har hänt så kommer det vara svårt att blicka framåt och göra saker på ett bättre sätt. Så försök att intala dig själv att det som är gjort är gjort och att du inte kan göra något för att ändra på det. Dock finns hela din framtid att göra saker annorlunda på.

6. Dina tankar är de svåraste att motstå

giphy-9

Ibland ställer våra huvuden till det mer än de hjälper oss. Vi kan få för oss både det ena och det andra. När negatvia tankar om dig själv samlas i ditt huvud, skriv upp en lista på alla bra saker du har lyckats med i ditt liv. Och alla positiva saker du har fått höra. Även om det kanske inte kommer trycka bort alla dåliga tankar kommer det i alla fall att få dig på lite bättre humör. För varje negativ tanke tvingar du dig själv att skriva en positiv och snart har du den bästa må bra-listan någonsin.

7. Du hinner inte allt

giphy-7

Dålig dagar är det lätt att tänka att man inte räcker till. Varken jobbet, vänner eller träning hinns med. Ta ett djupt andetag och acceptera att du kanske inte hann med allt som du ville, men att du kanske hinner med det nästa vecka. Intala dig själv att du är tillräcklig, duktig och vacker. Säg det till dig själv varje morgon i spegeln. Till slut kommer det gå upp för dig att det du står och säger till dig själv faktiskt stämmer och du kommer gå hemifrån varje morgon med tanken om att du fantastisk.