in

7 saker du kan göra för att börja älska dig själv (för du är fantastisk!)

istock 508320316 scaled
Portrait of a cheerful african woman with hands raised pointing up

Att älska sig själv är något man får jobba på hela tiden, och det är inte alltid så lätt. Här är sju saker som kan hjälpa dig på traven och som kan få dig att älska dig själv precis som du är. Mer

 1. Säg bra saker om dig själv

  1

  Detta kanske känns jättetöntigt, vi vet – men ställ dig framför spegeln en gång varje dag och säg tre bra saker om dig själv. Det kan vara saker du tycker om med ditt utseende, bra egenskaper du har, bra saker du har gjort. Vad som helst, bara det är tre bra saker om dig.

 2. Rensa dina sociala medier

  2

  Alla konton du följer som får dig att må dåligt över dig och/eller din kropp ska du avfölja asap! Det spelar ingen roll om det är helt okända människor eller vänner. Om flödet får dig att må dåligt – ta bort. Börja istället följa konton som får dig att må bra. Här är 29 grymma kvinnor vi tycker att man kan följa på Instagram.

 3. Dansa, spring, hoppa!

  3

  Istället för att fokusera på hur din kropp ser ut hela tiden kan du istället fokusera på vad din kropp kan GÖRA. Kroppen är faktiskt helt jäkla fantastisk. Den kan tänka, dansa, prata och ta dig till ställen så du kan uppleva nya saker.

 4. Gör saker du blir glad av

   

  tumblr n6mtjibbi11r2bfo9o1 500

  När man är glad, mår bra och är i ett positivt mind-set är det lättare att tycka om sig själv. Då fokuserar kanske inte hjärnan automatiskt på de saker du ogillar hos dig själv, vilket gör det lättare att fokusera på de bra sakerna (vilket ju är hur mycket som helst!).

 5. Ta hand om dig själv

  5

  Det är viktigt att ta hand om sig själv inifrån och ut. Ta några timmar i veckan till att verkligen fokusera på dig och ditt välmående. Träna, ha hemma-spa, titta ikapp din favoritserie, laga något extra gott till middag. Gör vad som helst bara det främjar ditt välmående.

 6. Gå runt naken

  6

  Japp, du läste det där rätt. Att gå runt naken (eller i underkläder, det går också bra) kan göra att du får en mer naturlig relation till din kropp och förhoppningsvis får dig att inse att din kropp är skitsnygg.

 7. Umgås med personer som får dig att må bra

  7

  Omge dig bara med personer som höjer dig, inte sänker dig. Du är så himla bra och ingen ska få dig att tro något annat.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss