in

7 saker du inte behöver skämmas över

istock 505375722

Det finns så många saker att skämmas över här i livet. Men vissa saker borde vi verkligen inte behöva skämmas över. Här är sju saker som vi nog skulle må bra av att vara lite mer avslappnade kring. Mer

1. Vara osminkad

nomakeup

Ditt människovärde bestäms inte utifrån hur bra sminkningen ligger. Det är helt okej om du inte vill eller orkar just idag. Sminka dig för att du vill och tycker om det, inte för att det är skämmigt att visa sig osminkad.

2. Ha ångest

Det är så lätt att tänka att det bara är att bita ihop när det gäller oro och ångest, att andra kommer tycka att du är mesig om du berättar om det. Men de allra flesta kommer visa sympati och förståelse för dig. Oavsett om det är något särskilt som ger dig oro, eller om du har ångest utan att du vet varför, så är det viktigt att ta känslan på allvar.

3. Gå till gynekologen

lenadunham

Det kan kännas som en stor grej att visa sina privata delar för någon annan, men när det kommer till sjukvården så är det verkligen inte det. Läkaren eller sköterskan du träffar har med största sannolikhet sett hundratals andra snippor och snoppar, och hen kommer titta på vävnad, slemhinnor och andra väldigt medicinska grejer, och förmodligen inte bry sig ett dugg om att det råkar vara just mellan dina ben.

4. Köpa en sexleksak

Har du någon gång funderat på att köpa en vibrator, och sedan avstått för att tanken på att se expediten i ögonen får dig att vilja sjunka genom jorden? Försök tänka situationen ur expeditens perspektiv isåfall. Hen jobbar i en affär som säljer sexprodukter och möter förmodligen jättemånga kunder varje dag som gör liknande inköp som du.

Men alla som går förbi och ser att du gick in eller kom ut därifrån? Tänk såhär: alla har sex och alla onanerar (eller ja, en klar majoritet i alla fall). Såvida du inte börjar sjunga och dansa med två nyinköpta dildos i högsta hugg, så kommer förmodligen ingen bry sig om att du gick in i en sexleksaksaffär.

5. Mens, mens, mens

zoemens

Att prata om mensskydd, mensvärk, PMS och annat som kretsar kring våra livmödrar ska inte behöva vara skämmigt.. Har du fruktansvärd mensvärk och behöver gå hem på grund av det, så är det så mycket skönare om du kan säga som det är till dina kollegor istället för att hitta på en annan ursäkt som du sen måste förhålla dig till.

6. Andra människor

momstop

Vad du gör är en sak, vad andra gör är en helt annan. Att din kompis säger något pinsamt till den snygga expediten är inget du kan styra över, och därför inget du bör skämmas för. Du kan försöka göra dina medmänniskor bättre, smartare och snällare, men vad de faktiskt gör är bortom din makt.

7. Hur din kropp ser ut

demipositive

Listan över saker man kan ha komplex över är oändlig. Listan över saker du ska ha komplex över är obefintlig. Det är super om du försöker leva hälsosamt och ta hand om din kropp, men i slutändan vill du ändå kunna acceptera och tycka om den som den är.

PS. Jag nog kommer tycka många av sakerna på listan är jobbiga ett bra tag till. Skäms du för något ska du inte dessutom behöva skämmas över att du skäms. DS.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss