in

7 personer alla borde ha i sitt liv

personer att ha i sitt liv

Vi behöver olika personer i vår närhet för att må bra. Har du de här sju stjärnorna i ditt? Mer

1. En vän som inte känner alla dina andra vänner

Visst är det underbart när ens vänner blir kompisar med varandra och man kan hänga allihopa, men det är också bra att ha en ”extern” vän att prata med. Ibland är det skönt att prata med någon som själv inte har en relation till personerna du vill prata om. Det kan till exempel vara en nära kollega på jobbet, någon du träffat i en Facebook-grupp eller en gammal barndomsvän som inte är en del av samma kompisgäng som du!

2. Någon som utmanar dina tankar och känslor

Att ha någon i sin närhet som inte alltid håller med och som ställer frågor som får dig att tänka till är ovärderligt. Det gör att du utvecklas som person, och vågar fatta beslut eller göra saker du annars inte hade vågat.

3. En gynekolog du litar på och känner dig trygg med

Gynekolog-besök är för många något jättejobbigt som bara görs när det verkligen krävs. Om du hittar en gynekolog som är bra, tar sig tid och som du känner dig trygg med kommer du dels slippa massa onödig oro, men också ta tag i problem med underlivet direkt istället för att skjuta upp det.

4. En person du kan resa med

Det är inte givet att alla kompisrelationer klarar av resor. Vissa är alldeles för olika när det gäller stress, mat och vad man vill göra på semester – och det är helt okej. Men försök hitta någon som du är i synk med när det gäller resor, och se till att utforska världen med hen!

5. Någon som alltid ställer upp i nödsituationer

Om du råkar ut för en olycka, kraschar psykiskt eller är med om något annat akut är det bra att ha en person som du eller sjukhuset kan ringa. Det är inte bra om det är en förälder eller syskon som inte bor i samma stad, utan ska vara någon som kan vara hos dig direkt. Det kanske inte alltid är din bästis eller partner, utan någon som du vet alltid släpper allt om någon är i knipa och ställer upp för dig.

tumblr n6uyfzw0Z91siedu8o1 500

6. En vän som öser sin kärlek över dig

Visst är det viktigt med vänner som är ärliga och utmanar en, men det är minst lika viktigt att ha en hejarklack. Ha någon som, oavsett vad, alltid peppar och stöttar dig. Har du ingen sådan vän idag? Gör en deal med av dina nuvarande vänner om att ni ska försöka vara den personen för varandra!

7. En mentor som kan vägleda dig

Det spelar ingen roll om det gäller karriären eller livet i allmänhet, att ha en person man ser upp till och fascineras av som mentor är guld värt. Den personen kan ge en nykter syn på det du gör och vem du är och vägleda dig utan att blanda in alltför mycket känslor. Om den här personen är yngre eller äldre än du spelar egentligen ingen roll, det viktiga är att du litar på hen och känner att hen vill ditt bästa.

Och du, oroa dig om du inte har alla de här personerna i ditt liv – ingen har allt. Det kommer in nya människor i ens liv hela tiden, använd dem för att må och bli bättre.