in

7 höstiga DIY-pyssel som alla klarar av att göra

hostpyssel dragare

Nu är hösten här och då kommer pyssel-suget som ett brev på posten. Här är sju mysiga och enkla pyssel som är perfekta att göra nu under mörka höstkvällar! Mer

 1. Målade pumpor

  pumpor
  Bildkälla: Womansday.com
  Pumpor finns i alla möjliga färger och storlekar, men om du vill att de ska se likadana, och lika snygga, ut är det här pysslet för dig! Du behöver: Maskeringstejp Shellackbaserad grundfärg Vit sprejfärg Tre valfria målarfärger (på pumporna på bilden har röd-, brun- och guldfärg använts) Målarpenslar Handskar Gör så här: 1. Vira maskeringstejp runt pumpornas skaft. 2. Ställ pumporna på ett oömt underlag, till exempel gamla tidningar. Måla pumporna med grundfärgen och låt torka. 3. Spreja pumporna vita och låt torka. 4. Nu är det dags att stänka ner dina pumpor! Doppa penslar i de olika färger du valt och sprätt iväg på pumpan. Här kanske det är allra bäst att gå ut, om man inte vill ha färgprickar inomhus. Sprätt färg tills du känner dig nöjd! Låt torka. 5. Ta bort maskeringstejpen från skaftet och måla i en fin färg, till exempel guld.
 2. Glittrig lövgirlang

  glitterlöv
  Bildkälla: Houseofjadeinteriorsblog.com
  lövgrilang
  Bildkälla: Houseofjadeinteriorsblog.com
  Glitter och fina löv, kan det bli bättre? Tror knappast det! Du behöver: Konstgjorda löv Målarpensel Lim Glitter Snöre eller band Gör så här: 1. Måla på lim på ena sidan av varje löv och strö över glitter. Låt limmet torka och skaka av överflödigt glitter. Gör likadant på andra sidan lövet. 2. Gör ett hål överst på varje löv och knyt fast dem i ett kort band som du sedan kan knyta på ett långt band. Källa
 3. Kanelljus

  kanelljus
  Bildkälla: Homestoriesatoz.com
  Kaneldoft associerar i alla fall jag med hösten, och de här ljusen måste ju dofta drömmigt! Du behöver: Ljus Kanelstänger Brett gummiband Snöre Gör så här: 1. Se till att dina kanelstänger är i bra längd för dina ljus, om inte – skär av dem. 2. Trä gummibandet över ljuset och sätt kanelstängerna innanför det. Du kan variera vilket håll kanelstängerna sätts åt och hur högt eller lågt de placeras på ljuset. 3. Snurra snöret runt gummibandet när alla kanelstänger är på plats. Klart! Källa
 4. Personliga vantar

  vantar
  Bildkälla: Countryliving.com
  Fina och värmande på samma gång! Du behöver: Vantar Nål Tråd Markeringspenna Gör så här: 1. Markera ett horisontellt streck med pennan precis där fingrarna på vantarna börjar, och sedan där din andra knoge är ungefär. Ta hjälp av din hand, obviously, för att mäta ut så det känns bra. 2. Mellan strecken ska du nu skissa ut det du vill ska stå på dina vantar. Bäst är det med åtta bokstäver, men det går ju bra med tio (eller färre) också. Ta på dig vantarna och se så att bokstäverna är placerade så som du vill. 3. Dags att sy! Följ linjerna och sy dina bokstäver. Om du vill ha extra färgglada vantar kan bokstäverna ha olika färger. 4. Gnugga bort synliga linjer med en fuktig trasa och sprid ditt vant-budskap!
 5. Trä-underlägg

  träunderlägg
  Bildkälla: Countryliving.com
  Fläckar efter glas är aldrig roligt, förhindra det genom rustika och hemgjorda underlägg! Du behöver: Trästock, cirka åtta centimeter i diameter Såg Sandpapper Stämpel (och inkpad) Skyddssprej Gör så här: 1. Såga till dina underlägg, eller be om hjälp. Ungefär två centimeter tjocka får de gärna vara. Sandpappra dem så inga flisor finns kvar. 2. Stämpla fast ditt valda motiv. Låt torka. 3. Spreja med skyddssprej. Låt torka.
 6. Höstigt smycke

  guldsmycken
  Bildkälla: Countryliving.com
  En fejk-höstpromenad och lite guldfärg senare kan du få ditt eget unika smycke! Du behöver: Konstgjort ekollon Guldsprej Skyddssprej Motring Lim Guldkedja Gör så här: 1. Limma fast ekollonet till motringen. Se till att det sitter ordentligt. 2. Spreja allt i guldfärg, låt torka. Spreja sedan med skyddssprej och låt torka. 3. Trä på ditt ekollon på en guldkedja!
 7. Ombre-tallkottar

  Ombre-tallkottar
  Bildkälla: Whimzeecal.com
  Här krävs det lite precision, men resultatet blir riktigt fint! Du behöver: Tallkottar Akrylfärg i tre olika nyanser av samma färg Liten målarpensel, gärna vinklad Tandborste Gör så här: 1. Använd tandborsten och borsta bort all smuts från tallkotten. 2. Börja måla med den mörkaste nyansen längst ner på tallkotten, ungefär en tredjedel av tallkotten. Måla bara ändarna. 3. Fortsätt med den näst mörkaste och måla en tredjedel av tallkotten. 4. Måla resten av tallkotten med den ljusaste färgen. Låt torka. Källa
Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.