in

7-åriga Bana Alabed twittrar från kriget i Syrien – och det är vår skyldighet att läsa hennes vittnesmål

istock 29863796 large

Inbördeskriget i Syrien har pågått sedan 2011. Miljontals personer har flytt från sina hem och hundra tusentals har dött. Sjuåriga Bana Alabed är kvar i sitt hem i Aleppo, och gör sin röst hörd genom twitter. Mer

Bana Alabed och hennes mamma Fatemah twittrar om hur det är att leva i den krigshärjade staden Aleppo, Syriens näst största stad. På två veckor har kontot redan fått över 58 000 följare. De skriver lite om vardagliga saker, som att Bana läser böcker för att försöka glömma kriget. Men främst använder de sina röster för att få folk att hjälpa till, upplysa om vad som händer i Aleppo och be att bombningarna ska upphöra.

 

 

Aleppo är en av städerna i Syrien som har drabbats hårdast av kriget. Bana och hennes mamma visar upp hur deras bostadsområde är sönderbombat och hur deras trädgård, som Bana och hennes två yngre bröder brukade leka i, är totalt förstörd. Folk har frågat om de inte kan fly, men de säger att det inte finns någon väg ut ur staden.

 

Kriget i Syrien verkar inte se ett slut och människor lider oerhört. Hjälp dem efter egen förmåga genom att skänka pengar till exempelvis Rädda barnen eller Läkare utan gränser.