in

7 anledningar till varför du ska spara din mascaraborste – så smart!

Spara din mascaraborste

När en mascara tar slut brukar nog de allra flesta av oss slänga den. Men från och med nu kommer vi spara varenda mascaraborste! Spana in de här 7 tipsen till hur du kan använda din gamla borste. Mer

När din mascara har tagit slut och du tänker slänga den… Stopp! Halt! Abort mission! En mascaraborste kan nämligen användas till många fler saker än att just lägga mascara. Vår beautybloggare Helen Torsgården visar 7 smarta sätt på hur du kan använda borsten. Efter att ha läst det här kommer du aldrig vilja slänga en mascaraborste igen!

Steg 1: Gör rent borsten

Släng inte din mascaraborste, här är sju tips till hur du kan använda den.
Det första steget är viktigt. En smutsig mascaraborste gör ingen glad. Så fram med en skål vatten med lite diskmedel i, gör rent borsten med hjälp av fingrarna och låt sedan borsten torka. Sen kan vi börja använda den!

Sminktips 1: Använd borsten som läppskrubb

Använd mascaraborste som läppskrubb!
Applicera lite läppbalsam på läpparna och gnugga försiktigt den rena mascaraborsten på läpparna för att få bort torra flagor och få mjukare läppar.

Sminktips 2: Använd som brynfixerare

Såhär kan du använda din gamla mascaraborste
Använd borsten för att fixera brynen. Spraya lite hårspray på borsten och borsta igenom ögonbrynen så håller de sig hela dagen.

Sminktips 3: Använd för att borsta bort mascaraklumpar

Såhär använder du din gamla mascaraborste!
Den rena borsten kan faktiskt användas på ögonfransarna igen! Om du har målat mascara men fått klumpar på fransarna kan du använda den rena borsten för att borsta bort den överflödiga mascaran från fransarna. Borsta igenom fransarna innan mascaran har torkat tills klumparna har försvunnit.

Sminktips 4: Använd på dina nagelband

En gammal mascaraborste kan användas till många saker!
Tvätta händerna, låt dem vara fuktiga och gnugga försiktigt runt nagelbanden och under naglarna för att få mjuka och friska händer.

Sminktips 5: Använd för att ta bort flygiga hårstrån

Få flygiga hårstrån att lägga sig ned med en mascaraborste
Spraya lite hårspray på borsten och använd den sedan som en kam för att få flygiga hårstrån att lägga sig på plats.

Sminktips 6: Använd som ögonbrynsborste

Fyll i dina ögonbryn med en torr mascaraborste!
Använd den rena borsten till att fylla i dina ögonbryn genom att doppa lite färg på borsten och sedan helt enkelt applicera på ögonbrynen.

Sminktips 7: Använd för att göra mönster på naglarna

Snyggaste nageldekorationen gör du med en mascaraborste!
Doppa den rena mascaraborsten i nagellack och styrk över naglarna för att få fina och unika nagelmönster. Går att använda både för sig själv eller över ett annat lack.

Guiden till hur du kan använda din gamla mascaraborste finns även att se som video: