in

7 anledningar till att det är nice att stanna hemma på nyår

nyar hemma

Nyår är ofta överskattad, och kvällen blir sällan som man tänkt sig. Då är det mycket bättre att stanna hemma istället, här är sju anledningar varför! Mer

1. Det är askallt ute

På nyår hamnar man utomhus delar av kvällen oavsett om man vill det eller inte. Man ska till någon fördrink, sedan ta sig till festen och vid tolvslaget är man alltid ute alldeles för länge bara för att alla andra aldrig vill gå in igen. När man väl kommer hem och ska lägga sig är ens kropp frusen ända in till skelettet, typ, så det spelar ingen roll hur varm pyjamas eller hur många täcken man lägger över sig – man är frusen i minst tre dagar efter.

2. Du sparar pengar

Du behöver inte lägga pengar på någon dyr hummer som du och dina vänner ändå inte vet hur man tillagar. Du behöver heller inte springa till systemet, där resten av världens befolkning verkar befinna sig, bara för att köpa en fin champagne som du ändå tycker är ganska äcklig.

3. Du slipper klädpaniken

Nyår kan ju vara den dag som flest panikar över när det gäller kläder. Man ska hitta den perfekta nyårsblåsan, men allt man hittar är sladdriga paljettklänningar och förra årets partyplagg som är inplockade av butikerna i hopp om att äntligen få sålt dem detta året. Om du stannar hemma på nyår slipper du allt letande, och du slipper även betala för ett plagg som du VET (även om du försöker intala dig annat) att du bara kommer använda en gång.

4. Inget kyss-krav

För de som är i ett förhållande är tolvslaget bara mysigt, eftersom man får fira in det nya året med att ge en kyss till sin älskling. För singlar kan tolvslaget innebära lite mer ångest än så. Ska man leta upp sin gamla kärlek i vimlet på torget i hemstaden, eller ska man våga kyssa den där snyggingen man spanat in på festen hela kvällen? Om man är hemma slipper man allt det där, och kan pussa på sin katt när klockan slår tolv om man vill.

5. Du slipper alla stora folksamlingar

Dåliga nyårstal från någon kommunordförande, en massor av fulla människor, fyrverkerier som aldrig tar slut och dålig allsång av ”Happy new year”. Låter det lockande? Inte så värst va. Då är det väl mycket mysigare att kolla på någon härlig film och se på fyrverkerierna genom ditt fönster.

6. Ingen champagne – ingen bakfylla

Om du inte går på någon fest på nyår behöver du heller inte dricka välkomstbålen som serveras, dricka vin till middagen, skåla in det nya året med champagne och sedan ta en shot på efterfesten. Och vi alla vet ju att om man dricker alkohol kan man bli bakfull. Det problemet har man inte om man stannar hemma! (Ja, vi vet att man kan gå på fest på nyår utan att behöva dricka någon alkohol också.)

7. Det finns en ny chans nästa år

Ville du göra något på nyårsafton men var alla dina vänner upptagna med annat? Eller var du kanske sjuk så du blev tvungen att stanna hemma? Lugn, det kommer faktiskt en nyårsafton nästa år också. Nyårsafton är superhypead, vi vet, och kravet på att man ska ha en superfantastisk kväll är stora. Men kom ihåg att det faktiskt bara är en dag också, och det är okej att spendera den hemma.

Tack Hellogiggles för artikel-inspo!