in

6 tips på hur du kommer över otrohet

otrohet dragare 1

Att få reda på att ens partner varit otrogen är för många det värsta som kan hända i ett förhållande. Om du bestämmer dig för att du inte kan glömma och förlåta utan gör slut så måste du lära dig att gå vidare och komma över det som hänt. Här är sex tips som förhoppningsvis hjälper dig på traven. Mer

 1. Prata med någon du litar på

  Att vilja berätta för alla dina vänner och familjen om vad som hänt för att få stöd och affirmation att din partner har gjort fel (och varit ett asshole) är inte konstigt, men Lisa Brateman, psykoterapeut som specialiserar sig på relationer, säger till Refinery29 att du bara borde berätta för dina närmsta vänner. Du vet att de alltid har din rygg och stöttar dig när du behöver, och om du skulle ångra dig och vilja bli tillsammans med ditt ex igen så har du 1) inte berättat för precis alla du känner och 2) dina närmsta vänner kommer fortfarande finnas där och veta vad som hänt, vilket alltid är skönt.

 2. Tänk på dig själv

  Den enda personen du borde fokusera på när du blivit singel är dig själv, och absolut inte personen som var otrogen mot dig (eller personen hen var otrogen med, för den delen). Jess O’Reilly, certifierad sexolog, rekommenderar att du ska reflektera på vad du gjorde bra i förhållandet, och tänka på vad du vill ha i ditt nästa förhållande (oavsett hur lång tid det tar innan du är redo för det).

 3. Ändra dina rutiner

  Om du och ditt ex brukade gå till samma gym eller fik, ändra då ställe eller tidpunkt när du går dit, eftersom det kan vara smärtsamt att hela tiden bli påmind över hur det brukade vara. Att ändra i dina rutiner gör det också lättare för dig att bli dig själv i version 2.0, vilket ju faktiskt är najs om man precis blivit singel.

 4. Radera allt

  Foton, nummer och sms är det bara att ta bort, samt avfölja och/eller ta bort ditt ex som vän på sociala medier. Allt som kan påminna dig om hen i din mobil ska du radera direkt. Och om du tror att det finns en liten chans att ni blir tillsammans igen får du lägga in fotona i en hemlig mapp på datorn som du inte får titta i.

 5. Undersök inte personen ditt ex var otrogen med

  Att stalka personen ditt ex var otrogen med på sociala medier är verkligen ingen bra idé. Det kommer inte få dig att må bättre, snarare sämre. Även om du kan hitta massa ”fel” på personen som gör att du kan känna dig bättre själv så är det inte produktivt. Gör istället en lista med alla de saker som du tycker om hos dig själv, och skriv dit minst en sak till varje dag.

 6. Gå till en psykolog

  Otrohet är något som kan påverka framtida förhållanden, förhållandet med dig själv och påverka din tillit till folk. Om du känner att det inte räcker att prata med dina vänner om vad som hänt eller hur du känner borde du överväga att gå till en psykolog, om du inte redan gör det. Att prata med en utomstående kan dessutom vara lättare ibland, då hen inte känner dig sen innan.