in

6 städhacks som kommer rädda ditt liv (och ditt hem!)

städa
Bild: The Creative Exchange / Unsplash och JESHOOTS.COM / Unsplash

Att städa kan vara sjukt tråkigt, men också alldeles, alldeles underbart – särskilt om man har massa smarta städhacks till hands. Mer

 1. Använd våtservetter

  Hur våtservetter kan användas på bebisrumpor och samtidigt få bort de svåraste av kladd och fläckar är ett under, men så är det. Om du har ont om tid när du städar är ett paket våtservetter allt du behöver. Det tar bort smuts, fläckar och skit som inget annat!

 2. Börja uppifrån och ner

  Gör helt enkelt golvet sist. Allt damm och skräp från hyllor och bord kommer trilla ned på golvet vid städningen, och om du börjar med dammsugningen kommer det snart bli lika smutsigt igen efter övrig städning.

 3. Köp ättika – och använd den

  Ättika löser upp allt: bakterier, kalk och fläckar. Köp en flaska ättika och kolla igenom ditt hem för att se var den kan behövas, och kolla upp hur man använder ättika för just det ändamålet. Men var försiktig, ättika kan också verka frätande och skadlig på vissa underlag!

 4. Använd en duschskrapa på mattor

  Mattor tenderar att vara FULLA med hår och damm, och det är också ofta näst intill omöjligt att få bort med en dammsugare. Däremot gör en duschskrapa det hela mycket enklare. Skrapa helt enkelt på mattan och du kommer se hur tussar av hår och damm kommer upp!

 5. Klädrulla bort damm

  Använd en helt vanlig klädrulle för att ta bort damm från lampskärmar och andra saker klädda med textil. Så enkelt!

 6. Lyssna på musik eller podcast

  Den kanske viktigaste punkten av alla: gör något kul medan du städar, aka lyssna på en riktigt bra spellista eller en podcast. Vi lovar att tiden kommer gå så mycket fortare, och du kommer knappt reflektera över att det är just städning du sysslar med. Ta några minuter innan du börjar städa för att verkligen planera vad du ska lyssna på under tiden!