in

6 sätt att skaffa nya vänner på i vuxen ålder

skaffa nya vanner

När man är yngre är det lätt att möta nya människor som kan bli ens vänner pga hallå man går i skolan. Men allt eftersom man blir äldre blir det också svårare att naturligt skaffa sig nya vänner. Här ger vi dig tips på hur du hittar nya potentiella BFFs! Mer

1. Slajda in i DM’s

Följer du någon på Instagram som har samma intressen som dig? Eller som du bara tycker verkar vara en väldigt härlig person? Ta på dig ditt brave face och skicka iväg ett meddelande till personen! Fråga om hen vill ta en fika, eller om ni nu har ett gemensamt intresse – göra det tillsammans. Du har verkligen noll att förlora, men kanske en vän att vinna. Och vi gissar att personen dessutom kommer bli väldigt glad!

2. Ta en titt på dina bekanta

Vi har alla människor som finns i periferin, men som aldrig blivit mer än just bekanta. Finns det någon av dem du skulle vilja lära känna mer? Tjejen du alltid hejat på på fester genom åren, men som du aldrig haft ett längre samtal med, kanske är en superrolig och fin person du kan börja hänga med.

3. Engagera dig

Leta upp någon organisation du kan gå med i eller kanske ett projekt du kan engagera dig i. Anordnar staden du bor i något event, och behöver hjälp? Fundera på vad du kan bidra med, gå till en ansvarig och erbjud din hjälp! Du träffar garanterat nya människor, och du får nya erfarenheter och lärdomar på köpet.

4. Heja Facebook-grupper

Det finns cirka hur många grupper som helst på Facebook, dels finns det grupper för olika städer men också grupper för olika intressen osv. Skriv ett inlägg i en grupp du tycker om, och fråga om någon vill hitta på något! Picknick eller kanske gå en promenad tillsammans? Det finns nästan garanterat fler än dig i gruppen som också vill hitta nya vänner.

5.  Vänners vänner

Har du träffat dina vänners vänner, och tyckt att de verkar lika snälla som dina vänner? Fråga om en kompis kan hit you up men någon hen känner! Om du är rädd att det blir för stelt kan du alltid ta med dig din kompis, så har ni alla en gemensam nämnare.

6. Börja med en ny aktivitet

Har du hittat en rolig kvällskurs eller är du sugen på att testa en ny sport? Genom att börja med en ny aktivitet kommer du också träffa nya personer.