in

6 saker du måste veta om du har en kompis som blir ”hangry”

kompis hangry

En del människor, bland annat jag själv, blir jävligt jobbiga att umgås med om vi inte får mat när vi borde (du vet, hungry –> angry = hangry). Jag tror att alla skulle vinna på mer förståelse för hangry-släktet, så därför har jag här sammanställt lite matnyttig (hehe) info. Läs och lär! Mer

1. Så är dagen uppbyggd

Låt oss börja med basic fakta som denna:

Matschema

Detta innebär att det inte passar att träffa din hangry-kompis för en fika klockan 13 (om hen inte är väldigt morgontrött). DEN TIDEN ÄTER MAN LUNCH.

2. ALLT planeras utifrån när man måste äta

Planera mat

Bildkälla

Den här punkten är A och O. Ska du och din hangry-kompis ses efter jobbet klockan 17 funkar det inte att bara dricka öl eller fika. Man fikar helt enkelt inte den tiden på dygnet (se schema ovan) och det har gått många timmar sedan din kompis senast åt en rejäl måltid. Har du planerat en trevlig överraskning? Se till att mat ingår i överraskningen.

3. Hangry = tunnelseende

Tunnelseende vid hangry

Bildkälla

Du har aldrig upplevt detta tillstånd? Låt mig berätta. Händerna börjar darra, det går inte att koncentrera sig eller fokusera på något annat än ”MAAAT!” och man blir JÄTTEirriterad. Det här är en värdelös tid för dig att försöka föra en konversation med din hangry-kompis eftersom hen bara vill vara tyst tills hen fått äta.

4. Att leta matställe när man är hangry

Graf när man är hangry

En jättedålig idé helt enkelt.

[adSpace placement=”manual”]

5. Att förebygga funkar – till en viss gräns

Snacks

Bildkälla

Förhoppningsvis har din kompis lärt sig att hålla blodsockernivån i schack med regelbundna mellanmål och kan bestämt tala om att ”nu måste jag äta mat”. För allas trevnad är det en god idé att ha en påse nötter eller en frukt redo i väskan så att du kan mota bort din hangry-kompis dåliga humör. En klassisk win-win! Att stapla mellanmål på varandra är dock inte optimalt och det för oss till nästa punkt…

6. Ta hangry-kompisen på allvar

bestfriends

Bildkälla

Om din hangry-kompis säger att hen behöver äta mat behöver hen antagligen äta mat NU. Inte om en timme och inte en liten nöt utan MAT. Hangry-kompisen kommer varken vara trevlig eller ha trevligt i väntan (se punkt 3).

Till sist: Ta det inte personligt. Du kan egentligen inte göra något alls för att få din kompis på bättre humör – förutom att föra hen till ett matställe då 🙂

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.